Probleme pe şantierul podului suspendat peste Dunăre Recomandat

Sâmbătă, 21 Mai 2022 09:14
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi iniţial până acum constructorul podului suspendat peste Dunăre spera să poată monta toate cele 86 de tabliere, ce vor constitui calea de rulare, doar 36 au fost montate. Asta deoarece vântul a creat probleme, operaţiunea fiind extrem de dificilă. Totuşi, vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a discutat, vineri, la Brăila, în timpul unei vizitei de lucru, şi a fost asigurat că podul va fi terminat în decembrie 2022, deci tot cu vreo câteva luni înainte de termenul iniţial, din 2023.

Vicepremierul a felicitat constructorul şi s-a declarat încântat că s-au folosit în construcţia podului material şi mână de lucru şi din Galaţi şi Brăila, este vorba de tabla tablierelor făcută la combinatul siderurgic Galaţi şi de faptul că acestea au fost realizate în şantierul naval Brăila. Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi alţi miniştri, precum şi oficialităţile locale, au particpat la vizita ce a avut loc la podul suspendat peste Dunăre.

Costructia podului, care se va numără printre primele 5 poduri din Europa, având ca deschidere centrală 1.120 metri, se ridică la circa 500 milioane euro din care 363 milioane, bani europeni, iar restul, cofinanţare de la bugetul de stat. Podul va lega Moldova şi Muntenia de Dobrogea şi este o investiţie vitală în zona Brăila, Tulcea şi Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu