29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Românii au plătit, în medie, 210 euro pe un city break şi 370 euro pentru o vacanţă, în 2014
Românii au plătit, în medie, 210 euro pe un city break şi 370 euro pentru o vacanţă, în 2014

Preţul unui city break în Europa a scăzut, anul trecut, cu 22%, ajungând la o valoare medie de 210 euro de persoană, în timp ce pentru o vacanţă de şapte zile, tot în afara ţării, românii au plătit 370 de euro, în scădere cu 19% faţă de anul 2014, potrivit unui studiu al unui portal de turism din România.
Cele mai vândute destinaţii de city break au fost, anul trecut, Roma, Barcelona şi Paris, urmate de Londra, Istanbul şi Veneţia. Pe de alta parte, Dubai, Creta, Zakynthos, Corfu şi Rhodos au fost cele mai căutate destinaţii de litoral, iar preţul unui sejur a fost, în medie, 370 de euro.
În ceea ce priveşte achiziţiile de bilete de avion, conform studiului Vola.ro, cele mai căutate destinaţii în 2014 au fost Roma, Londra, Paris, Bruxelles, Milano şi Barcelona, iar preţul mediu al unui bilet dus-întors a fost de 161 euro, în scădere cu aproape 25% comparativ cu anul 2014.
Vacanţele externe s-au ieftinit în 2014, conform studiului, pentru că s-au introdus noi curse low-cost, cu tarife foarte mici, care au "tras în jos" tarifele medii. Astfel, s-a ajuns ca anul trecut biletele low-cost să aibă o pondere de 62% din volumul total de bilete de avion vândute.
În anul 2014, s-au cumpărat cu aproximativ 35% mai multe bilete de avion şi vacanţe faţă de 2013, iar preţurile au fost în unele cazuri chiar la jumătate faţă de cele din anul precedent.
În cazul vacanţelor, cea mai dinamică destinaţie a anului 2014 a fost, de departe, Dubai, unde au ajuns de două ori mai mulţi români decât în anul precedent.
Românii cumpără, conform studiului, vacanţele cu maximum o lună sau două înainte de plecare, însă preţurile pachetelor ar scădea simţitor dacă achiziţiile s-ar face cu mai multe luni înainte şi turiştii ar beneficia astfel de ofertele de early booking. Cele mai căutate hoteluri au fost structurile de 3 stele, poziţionate în apropierea centrului. În plus, se preferă hotelurile care oferă măcar mic dejun.
Pe segmente de vârstă, tinerii pleacă mai mult în city break-uri şi preferă marile capitale europene - Roma, Paris, Barcelona, mai ales atunci când, din lipsă de timp, preferă escapadele scurte. Atunci când aleg totuşi o vacanţă, merg în destinaţii mai moderne, cunoscute pentru posibilităţiile de distracţie - Zakynthos, Dubai, Mallorca, Lefkada.
Familiştii aleg, în general, o destinaţie foarte cunoscută din Turcia sau Grecia, precum Kusadasi, Corfu, Creta sau Antalya, pe care de cele mai multe ori o vizitează în mod repetat de la an la an. Aceştia preferă, mai degrabă, vacanţe all inclusive.


Articole înrudite