Ruta Constanţa-Tulcea-Brăila-Galaţi, în reţeaua globală TEN-T

 
Duminică, 25 Martie 2012 19:35
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, a participat săptămâna trecută, la Bruxelles, la întrunirea Consiliului pentru Transport, Telecomunicaţii şi Energie al Uniunii Europene. Agenda întrevederii a cuprins temele cele mai importante pentru spaţiul de transport european. În deschidere a fost discutată revizuirea Reţelei Trans-europene de Transport TEN-T, restul întrunirii urmând a dezbate aspecte ce privesc piaţa de servicii aeriene şi aeroportuare precum şi evenimente recente cu impact asupra siguranţei navigaţiei maritime.
În continuarea demersurilor de creştere a ariei de acoperire în România a reţelelor TEN-T, a fost convenită în şedinţa de lucru cu vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul Siim Kallas, extinderea acestora pentru a acoperi principalele artere rutiere şi feroviare ce traversează teritoriul României. În speţă, a fost acceptată de către Comisie includerea în noua reţea TEN-T traseului Timişoara-Sebeş-Turda-Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni, a rutei Calafat-Craiova-Alexandria-Bucureşti, ambele atât în componenta rutieră cât şi feroviară, dar şi includerea rutelor Borş-Turda şi Constanţa-Tulcea-Brăila-Galaţi în reţeaua globală şi a Canalului Dunăre-Bucureşti în reţeaua centrală.
În opinia Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, ”accesul la finanţare va fi simplificat, iar finanţarea europeană disponibilă pentru proiectele acestea, identificate de acum ca fiind prioritare, va creşte substanţial, la fel interesul şi încrederea finanţatorilor privaţi şi internaţionali. Investiţiile pe care astfel le prefigurăm în infrastructură vor duce la scăderea costurilor pentru transportatori, vor creşte potenţialul de dezvoltare regională prin costuri mai mici şi o economie mai competitivă”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu