Shopping City Galaţi a îmbolnăvit NEPI de „insuficienţă financiară” Recomandat

  Nicoleta ROGOJINĂ
Vineri, 28 Martie 2014 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marele investitor al mall-ului Shopping City Galaţi, fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), a fost nevoit să se împrumute pentru a-şi plăti datoriile, reuşind să obţină de la Garanti Bank suma de 20 de milioane de euro pentru a refinanţa mall-ul gălăţean. Aşa cum se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre de către Garanti Bank, suma de 20 milioane euro a fost acordată companiei NEPI pentru refinanţarea parţială a investiţiei în centrul comercial Shopping City Galaţi în luna februarie 2014, pe o perioadă de cinci ani. „Shopping City Galaţi este un proiect foarte important pentru dezvoltarea economică a oraşului, fiind primul de acest tip în Galaţi, şi suntem foarte entuziasmaţi că facem parte din acesta. Garanti Bank se concentrează pe stabilirea de relaţii pe termen lung şi colaborări fructuoase cu partneri precum NEPI, care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a mediului economic românesc”, a declarat Cagri Memisoglu – director general adjunct al Garanti Bank.
Pe de altă parte, insuficienţa financiară ce îi dă târcoale fondului de investiţii NEPI poate fi dedusă şi din faptul că unul dintre principalii proiectanţi cu care a lucrat New Europe Property Investments, Proiect Bucureşti SRL, nu reuşeşte să-şi recupereze banii, fiind nevoit să introducă, tot în luna februarie a acestui an, o cerere la Tribunalul Bucureşti, prin care solicită deschiderea procedurilor de insolvenţă pentru NEPI Nine Investment Development. Primul termen de judecată la care ar fi trebuit să fie analizată această cerere a fost pe 26 martie, însă la cererea uneia dintre părţi, termenul a fost amânat pentru data de 9 aprilie 2014.
Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investmens (NEPI) a inaugurat în noiembrie anul trecut centrul comercial Shopping City Galaţi, după numai 6 luni de la începerea lucrărilor de construcţie şi este amplasat pe bulevardul George Coşbuc, lângă Patinoar. În promisiunile iniţiale ale investitorului era prezentă intenţia de a aduce şi un cinematograf în cadrul centrului comercial, dar după ce până şi investiţia iniţială a necesitat refinanţare, e greu de crezut că gălăţenii vor mai avea parte de cinema la Shopping City.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu