Un nou focar de pestă porcină în judeţul Galaţi Recomandat

Luni, 15 Aprilie 2019 16:25
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a întrunit luni, 15 aprilie 2019, pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciune ca urmare a apariţiei focarului de pestă porcină africană într-o anexă gospodărească din extravilanul localităţii Adam, comuna Drăguşeni, a anunţat Instituţia Prefectului a judeţului Galaţi. În acest caz, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în probele de sânge şi în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău.

În exploataţia suspectă, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, iar CJSU a decis uciderea tuturor porcilor din exploataţie şi punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Adam, comuna Drăguşeni, precum şi toate celelalte măsuri care se impun în această situaţie, inclusiv instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar; amplasarea dezinfectoarelor rutiere la intrarea/ieşirea din exploataţia suspectă etc.

Reamintim că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, un impact economic major.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu