Analizarea mersului ajută la evaluarea calităţii somnului Recomandat

Miercuri, 16 Octombrie 2019 10:06
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Monitorizarea modului în care oamenii merg poate contribui la evaluarea calităţii somnului lor cu ajutorul algoritmilor specifici învăţării automate, conform concluziei unei echipe de cercetători din China, publicată în jurnalul PLOS ONE, citată de agenţia Xinhua, informează Agerpres.
Omul petrece aproape o treime din viaţă dormind. Pentru îmbunătăţirea calităţii somnului, o persoană trebuie să cunoască cu exactitate calitatea somnului său.
Mersul oamenilor relevă informaţii specifice despre propria persoană, precum starea de sănătate psihică şi fizică.
În urma unor studii efectuate anterior, s-a confirmat că modul în care oamenii merg, precum ritmul de deplasare, poate indica durata şi calitatea somnului lor.
Comparată cu metodele de monitorizare actuale, CUM cum sunt brăţările inteligente, polisomnografia şi chestionarele, analizarea mersului este precisă, neinvazivă, necostisitoare şi uşor de utilizat.
Cu ajutorul Kinect, un set de senzori de mişcare, echipa de cercetători de la Institutul de Psihologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din China a colectat date privind calitatea somnului şi mersul de la 56 de participanţi şi a analizat conexiunea dintre cele două elemente. Concluzia trasă de oamenii de ştiinţă a fost că mersul poate dezvălui foarte bine calitatea somnului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu