19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aspirina este mai indicată înainte de culcare decât dimineaţa. Sângele se coagulează astfel mai puţin în primele ore ale zilei, scăzând riscul unui accident vascular cerebral sau cardiac, relevă un studiu realizat de Tobias van Bunten de la Centrul medical universitar din Leyden (Olanda), citat de agenţia Belga.
Studiul a fost prezentat la Dallas (Texas, SUA), la sesiunea ştiinţifică a American Heart Association, cel mai important congres internaţional pe tema bolilor cardiace şi vasculare. El arată că, la persoanele care iau o aspirină înainte să se culce, plachetele sanguine sunt mai puţin active dimineaţa, astfel încât se formează mai încet cheaguri de sânge. Prin urmare, scad riscurile de accident cardiac sau vascular cerebral. Cercetătorul a precizat că studiul său trebuie aprofundat.
Persoanelor care prezintă riscuri de accident cardiac sau vascular cerebral li se prescrie adesea aspirină în doze mici, aceasta având efect anticoagulant şi fiind folosită pe termen lung pentru scăderea riscului de infarct miocardic.


Articole înrudite