Cinci alimente cu efecte afrodisiace pe care le poţi găsi la supermarket

Luni, 09 Martie 2015 00:00
Publicat în Sanatate

Încă din vremurile străvechi, oamenii au încercat să îşi mărească apetitul şi performanţele sexuale cu ajutorul unor licori cu proprietăţi \"magice\", consumând diverse fructe sau unele organe ale animalelor. Cu toţii am auzit vorbindu-se despre proprietăţile afrodisiace ale scoicilor. Cercetătorii au ajuns însă la concluzia că există şi alte alimente afrodisiace pe care le poţi cumpăra oricând din supermarket.

1. Pepenele verde
Cercetătorii susţin că pepenele verde are un efect similar cu cel al unei pastile de Viagra. Consumul acestui fruct ajută la relaxarea vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia.

2. Cafeaua
Cofeina din cafea stimulează creşterea ritmului bătăilor inimii. Un nou studiu, realizat pe şoareci, a arătat că o ceaşcă de cafea ar putea să ducă la creşterea apetitului sexual în rândul femeilor.

3. Mierea
Mierea conţine bor, element chimic care ajută la reglarea nivelului de estrogen şi de testosteron. Mierea reprezintă, totodată, un stimulent natural excelent dacă vrei să ai mai multă energie.

4. Ciocolata
Ciocolata neagră induce sentimentul de plăcere prin creşterea nivelului de dopamină din organism.

5. Avocado
Avocado era considerat un aliment afrodisiac încă de pe vremea aztecilor. Nutriţioniştii spun că nivelul ridicat de vitamina E din avocado ajută la menţinerea apetitului sexual, la creşterea vigorii şi a nivelului de energie din organism.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu