Coronavirus: OMS convoacă o întâlnire pe tema noii tulpini a virusului Recomandat

Miercuri, 23 Decembrie 2020 13:16
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca o reuniune a membrilor pentru discuţii pe tema strategiilor pentru contracararea unei noi tulpini de coronavirus, mai contagioasă, care a apărut în Marea Britanie, a anunţat marţi directorul biroului pentru Europa al instituţiei, relatează Reuters.
Nu a fost oferită o dată pentru această întâlnire.
"Limitarea călătoriilor pentru a stopa răspândirea este prudentă până când vom avea informaţii mai bune. Lanţuri de aprovizionare pentru produse esenţiale şi călătoriile esenţiale ar trebui să fie în continuare posibile", a scris pe Twitter directorul regional al OMS, Hans Kluge, îndemnând la sporirea măsurilor de prevenţie.
Instituţia cu sediul la Geneva a atras atenţia asupra mesajelor alarmiste referitoare la noua tulpină, spunând că aceasta este normală în evoluţia unei pandemii şi a lăudat totodată Marea Britanie pentru detectarea ei.
Într-un comunicat emis marţi, OMS a repetat că nu există deocamdată suficiente informaţii pentru a determina dacă noua variantă ar putea afecta eficacitatea vaccinului, adăugând că cercetările sunt în curs de desfăşurare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu