06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oameni de ştiinţă de la universităţile Minnesota (SUA) şi Leeds (Marea Britanie) recomandă includerea în dieta zilnică a fructelor uscate, cum ar fi caise, mere, curmale, smochine, stafide şi prune uscate. Fructele uscate sunt surse excelente de fibre solubile, au un indice glicemic scăzut şi joacă un rol important în prevenirea simptomelor diferitelor tulburări metabolice. Pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, fructele uscate conţin un număr de compuşi biologic activi, precum şi vitamine şi minerale, unice pentru fiecare fruct. Datorită componentei lor antioxidante, fructele uscate inhibă evoluţia cancerului, previn afecţiunile cardiovasculare şi inflamaţiile interne.
Experţii au respins convingerea larg răspândită că fructele uscate ar avea un conţinut ridicat de zahăr, atrăgând atenţia că atunci când este luat în considerare raportul dintre cantitatea fructelor şi cea de apă folosită în timpul procesului de deshidratare, zahărul natural şi caloriile nu sunt mai mari decât în fructele proaspete.
Pe lângă calitatea nutriţională importantă, fructele uscate pot rezista un timp mai îndelungat decât cele proaspete, au costuri relativ scăzute, sunt uşor de stocat, de transportat, şi, cel mai important, ele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Totodată, experţii recomandă pentru consum fructele uscate pe cale naturală, fără adaos de sulfiţi.


Articole înrudite