Japonia dezvoltă un medicament împotriva noului coronavirus Recomandat

Miercuri, 11 Martie 2020 11:16
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gigantul farmaceutic nipon Takeda a anunţat recent că dezvoltă un medicament împotriva noului coronavirus, precizând că s-a pus în contact cu agenţii de reglementare din întreaga lume pentru a accelera scoaterea sa pe piaţă, relatează EFE, citat de Agerpres.
"Noul medicament, derivat din plasma sanguină, va servi la tratarea pacienţilor cu risc înalt infectaţi cu Covid-19", se arată în comunicatul companiei.
Takeda a trimis zilele trecute informaţii Congresului SUA despre dezvoltarea noului medicament şi se află în discuţi cu numeroase agenţii naţionale şi organisme de reglementare din SUA, Asia şi Europa pentru a avansa în cercetarea acestuia.
"Am identificat resurse şi capacităţi relevante şi sperăm ca acestea să ne poată ajuta la extinderea opţiunilor de tratament pentru pacienţii afectaţi de Covid-19", notează într-un comunicat doctorul Rajeev Venkayya, responsabil cu sectorul vaccinurilor la Takeda.
Compania a explicat totuşi că pentru a testa eficienţa şi securitatea noului medicament trebuie să aibă acces la plasma persoanelor care s-au recuperat cu succes după infecţia cu Covid-19, iar pentru aceasta a cerut colaborarea cu organismele naţionale.
"Eventualii donatori au anticorpi împotriva virusului care ar putea reduce gravitatea acestei boli la pacienţi şi eventual să o prevină", precizează Takeda. "Izolarea şi transferarea acestor anticorpi la alţi pacienţi ar putea ajuta sistemul lor imunitar pentru a răspunde la infecţie şi spori şansele de recuperare", adaugă compania.
Takeda studiază, de asemenea, posibila eficienţă împotriva coronavirusului a câtorva dintre medicamentele sale aflate deja pe piaţă, precizând însă că această iniţiativă se află într-o fază incipientă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu