01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un studiu american a demonstrat că hrana hipercalorică slăbeşte funcţiile cognitive, acesta fiind un motiv în plus pentru ca oamenii să mănânce sănătos, potrivit unor informaţii apărute vineri pe site-ul RTL. Alimentele foarte grase reduc irigarea creierului, lucru care ar putea explica un grad mai scăzut de inteligenţă. Se ştia că felurile de mâncare grase duc la creşterea greutăţii. Acum s-a aflat şi că induc o încetinire a activităţii creierului, indică site-ul.
Cercetători de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe şoareci de laborator. La cei hrăniţi cu mâncare hipercalorică, oamenii de ştiinţă au observat scăderea irigării hipocampului, zona cerebrală care gestionează învăţarea şi memoria. „Cobaii ajunşi obezi în urma unei alimentaţii foarte grase înregistrează rezultate mai puţin bune decât tovarăşii lor cu greutate normală la testele cognitive”, arată autorii studiului.


Articole înrudite