03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oameni de ştiinţă de la universităţile Harvard (SUA) şi Montreal (Canada) au ajuns la concluzia, în urma unor studii coordonate, că pesticidele din legume şi fructe sunt în cele mai multe dintre cazuri factorul major responsabil de apariţia sindromului ADHD (Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate) la copii, potrivit portalului specializat în probleme medicale MedDaily.
În cadrul cercetărilor, specialiştii au stabilit o legătură directă între comportamentul copiilor suferind de hiperactivitate, considerată boala secolului nostru, şi conţinutul de substanţe chimice din compoziţia pesticidelor.
Cu cât concentraţia de substanţe toxice îngurgitate de organism este mai mare, cu atât sporeşte riscul dezvoltării ADHD şi a altor tulburări psihice grave.
Practic, aceste substanţe chimice ajung în organismul copilului prin legume şi fructe. Cu toate acestea, astfel de substanţe se găsesc şi în produsele obţinute din culturi tratate, cum ar fi pâinea.


Articole înrudite