03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alimentaţia vegetariană exercită un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare, lucru care confirmă importanţa unui regim echilibrat. Într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford şi apărut în The American Journal of Clinical Nutrition, se apreciază că riscul de spitalizare şi/sau de deces din cauza unui accident cardiac scade cu o treime la vegetarieni.
Concluzia a fost formulată după observarea câtorva zeci de mii de britanici (din care o treime erau vegetarieni), care au furnizat informaţii despre obiceiurile lor alimentare, practicarea unei activităţi fizice, consumul de alcool sau fumatul.
Cercetătorii le-au măsurat tensiunea arterială şi nivelul colesterolului. După analizarea acestor parametri şi observarea persoanelor cuprinse în studiu, 'echipa a ajuns la concluzia că riscul cardiac scade cu 32%, lucru care se explică în mare parte prin efectele regimului vegetarian asupra colesterolului şi presiunii arteriale'. Practic, fără a fi nevoie neapărat de regim vegetarian, se confirmă importanţa consumului moderat de carne şi a unor cantităţi însemnate de fructe şi legume.


Articole înrudite