29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rudele pacienţilor cu COVID-19 vor putea intra la ATI
Rudele pacienţilor cu COVID-19 vor putea intra la ATI

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că în noul ordin de ministrul vor fi reglementate câteva dintre aspectele cu privire la pacienţii infectaţi cu COVID-19, care se află la ATI. Acesta a precizat că accesul preoţilor va fi permis în spitale şi, de asemenea, un aparţinător va putea merge în secţia de terapie intensivă în condiţii de siguranţă.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit cu reprezentanţii cultelor pentru a discuta despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2. Vlad Voiculescu a precizat că au fost făcute modificări, iar în ceea ce priveşte înmormântarea se vor păstra sicriele sigilate.
„Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Va conţine toate modificările cerute de reprezentanţii cultelor, va conţine modificări pe care MS le consideră necesare, vorbim de măsuri de protecţie. Vorbim de un ordin din aprilie 2020, deci e vorba de un ordin de mai bine de un an de zile. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului”, a declarat Vlad Voiculescu.
Ministrul Sănătăţii a precizat că noul ordin prevede accesul preotului sau al pastrorului în spitale pentru pacienţii care au nevoie. La fel se va întâmpla şi cu aparţinatorii bolnavilor.
„Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli. Pentru cei care vor să-şi ia adio de la cei dragi, acest lucru trebuie să fie posibil în condiţii de sigurantă”, a mai declarat Voiculescu.
Ministrul Sănătăţii a mai precizat că trupurile persoanelor decedate din cauza COVID-19 vor fi înmormântate în sicrie sigilate, ca şi până acum. (sursa digi24.ro)


Articole înrudite