20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
33.000 de dolari pentru prosopul lui Kobe Bryant
33.000 de dolari pentru prosopul lui Kobe Bryant

Prosopul pe care regretatul baschetbalist american Kobe Bryant l-a ţinut pe umeri cu ocazia discursului său de retragere, după ultimul său meci în NBA, a fost vândut la licitaţie cu 33.000 de dolari, a anunţat presa americană, citată de agenţia EFE.

Un suporter a luat prosopul respectiv de pe umerii lui Bryant, în momentul în care acesta se îndrepta către vestiare, pe 13 aprilie 2016, după ce a înscris 60 de puncte în cursul meciului câştigat de echipa sa, Los Angeles Lakers, în faţa formaţiei Utah Jazz (101-96). La finalul acelei partide, Byant a ţinut deja faimosul său discurs de retragere, pe care l-a încheiat cu expresia: „Mamba out“.

Cumpărătorul prosopului a mai achiziţionat, în cadrul licitaţiei, care a avut loc duminică, şi un bilet utilizat la meciul dintre Lakers şi Jazz. „Este un fan devotat al lui Lakers“, a precizat Jeff Woolf, preşedintele Iconic Auctions, casa care a organizat licitaţia. Cel supranumit „Black Mamba“, a încetat din viaţă, la vârsta de 41 ani, în urma unui accident de elicopter produs în luna ianuarie a acestui an, în apropiere de Los Angeles, în urma căruia au mai decedat încă opt persoane, printre care şi fiica sa Gianna.


Articole înrudite