02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ACS Smart Galaţi a cucerit medalia de bronz la Superliga Naţională
ACS Smart Galaţi a cucerit medalia de bronz la Superliga Naţională

La Eforie Nord, s-a desfăşurat în perioada 22-29 septembrie 2023, Superliga Naţională!

La startul competiţiei masculine s-au aliniat 10 echipe. O performanţă istorică pentru şahul gălăţean a fost realizată de ACS Smart, care a urcat pe treapta a treia a podiumului cu 13 puncte, după ce a înregistrat rezultatele: 3,5-2,5 cu ACB Ineu, 3,5-2,5 cu UV Timişoara, 3,5-2,5 cu CSM Baia Mare, 6-0 cu Viitorul Urziceni, 3-3 cu CS Stud Medicina Timişoara, 4,5-1,5 cu Pheonix Buzău, 2,5-3,5 cu CSU ASE Bucureşti, 4-2 cu Şah Oltenia Craiova şi 2,5-3,5 cu Vados IFB Finwest Arad.

Componenţa lotului: Kozak Adam - Ungaria, locul 3 la masa 1, Karthik Venkataraman - India, Iulian Baltag - Moldova, locul 2 la masa 4, Samuel Timotei Ghimpu, Mihnea Ionuţ Ognean, Dragoş Andrei Antonică, locul 1 la masa 6, Lucian Gîlea, Robert Daniel Pîsu.

De-a lungul evoluţiei clubului nostru în cea mai prestigioasă competiţie naţională de seniori, Campionatul naţional pe echipe - "Superliga Naţională", bugetul ACS Smart Galaţi nu ne permitea să visăm decât la clasări în primele 8 echipe, ceea ce însemna evitarea retrogradării. În anul 2022 am avut un parcurs extraordinar, în multe momente reuşind să ne autodepăşim şi ne-am clasat la sfârşitul competiţiei pe locul 4, ratând cu puţin medalia de bronz. În acel moment, jucătorii noştri exponenţiali, mă refer la gălăţenii Ghimpu şi Antonică, cu toate că erau legitimaţi la ACS Smart Galaţi, trebuiau să fie împrumutaţi la alte cluburi din ţară pentru că nu le puteam asigura un buget corespunzător valorii lor pentru pregătire, turnee etc. Ca să înţelegem valoarea acestora: Antonică este juniorul No.4 din România după coeficientul rating, s-a clasat pe locul 2-5 la Campionatul Mondial de juniori sub 18 ani în 2022, iar Ghimpu este juniorul No.2 din România, dar este medaliat cu bronz la Campionatul Naţional individual de seniori. Am realizat că, împreună cu aceşti juniori în echipă, crescuţi, formaţi de ACS Smart Galaţi, putem spera la mai mult. Cu eforturi financiare colosale din partea tuturor celor din club, dar şi din partea jucătorilor din lot, cu ajutorul Primăriei Municipiului Galați şi societăţii Prutul S.A., am format această echipă care a câştigat pentru prima dată în istoria şahului gălăţean o medalie la Campionatele Naţionale de seniori pe echipe. Au fost momente când am simţit că se putea mai mult, au fost şi ratări destul de mari, în special cu cele două contracandidate la medaliile de aur şi de argint, Vados IFB Finwest Arad şi CSU ASE Bucureşti. Per total, suntem mulţumiţi şi fericiţi că obiectivul a fost realizat, că am reuşit un rezultat fantastic depăşind echipe mult mai titrate, cu bugete şi condiţii net superioare. Sperăm ca în anul 2024 să avem posibilitatea să ne păstram jucătorii şi să luptăm din nou pentru medalii. Suntem încrezători şi ne dorim ca în anii viitori, cu o pregătire adecvată, să transformăm această medalie de bronz în argint sau aur!”, ne-a declarat preşedintele ACS Smart, Lucian Gîlea.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite