25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AFC Universitatea Galaţi debutează în eşalonul de elită
AFC Universitatea Galaţi debutează în eşalonul de elită

Fotbalul feminin va reveni la masa bogaţilor. AFC Universitatea Galaţi a reuşit după trei ani de la înfiinţare o performanţă extraordinară. Miercuri, pe stadionul Siderurgistul, de la ora 17.00, „panterele negre” pregătite de Gabriel Călinescu şi Alexandru Caracaş vor întâlni pe CSS Târgovişte, în prima etapă din Liga 1 la fotbal feminin. Târgoviştencele au o echipă omogenă ceea ce poate fi un atuu important dar în ciuda emoţiilor inerente, gălăţencele pot compensa cu dăruirea şi tenacitatea şi să aibă câştig de cauză. „În pauza competiţională ne-am pregătit şi continuăm să o facem foarte mult. Am crescut şi mental, echipa e la alt nivel faţă de anul trecut. Cred că am reuşit să construim o echipă bună, puternică şi unită. Legat de meciul de miercuri: este primul meci în Liga 1 şi suntem bucuroase că putem să îl avem acasă, să debutăm în Galaţi. Vrem să facem un joc bun încă de la început pentru a arăta cât de mult am crescut şi că nu degeaba am ajuns să jucăm în Liga 1. Ştim că va fi un campionat greu, multe echipe se bat pentru primele trei locuri, printre care şi noi, dar credem în şansa noastră. Sperăm să avem susţinerea a cât mai multor persoane din Galaţi şi să ne prezentăm bine la fiecare meci, pentru ca la final să putem sărbători un prim an foarte bun în Liga 1”, ne-a declarat Olga Cuşinova, una dintre internaţionalele Moldovei din lotul echipei gălăţene.
Formaţia gălăţeană s-a reunit în formulă completă abia de luni când au sosit cele şase jucătoare convocate la Naţionalele României: Carmen Marcu, la Under 19, Elena Răduc, Monica Benţoiu, Nina Anca, Mirela Abălaşei, Lidia Moacă, de la Naţionala de futsal care a participat la grupa 1 preliminară pentru Europene.
„Mă simt onorată şi privilegiată că pot să joc în aceeaşi echipă cu «fostele mele colege» cu care am obţinut o mare performanţă cu doi ani în urmă. AFC Universitatea este o echipă tânără, cu potenţial de performanţă, cu o bună organizare şi cu oameni frumoşi şi muncitori, cu planuri şi proiecte măreţe. De aceea am şi acceptat să colaborez în acest an cu Galaţi. Sper din suflet să obţinem performanţă prin dorinţă, determinare, ambiţie şi, nu în ultimul rând MUNCĂ. Ştim cu toţii că munca întotdeauna este răsplătită”, ne-a declarat internaţionala Nina Anca, o jucătoare cu mare experienţă care a fost transferată în această vară de la Fair Play Bucureşti.


Articole înrudite