30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Albanezii avertizează: Venim să scoatem un rezultat pozitiv
Albanezii avertizează: Venim să scoatem un rezultat pozitiv
Mijlocaşul albanez Debatik Curri, care evoluează la Genclerbirligi, a afirmat ca naţionala ţării sale nu va veni la Piatra Neamţ doar ca să facă act de prezenţă în meciul cu România, ci să obţină un rezultat favorabil în meciul de debut în preliminariile CE 2012, informează cotidianul Sporti Shqiptar, citat de Mediafax.
"Vrem să ne prezentăm bine în meciul cu România, încercăm să obţinem un rezultat pozitiv. Venim după o serie de partide amicale bune, în care am avut patru succese şi cred că avem motivaţia necesară. Vrem să demonstrăm că acest grup poate face meciuri bune şi obţine rezultate frumoase. Ce ni s-a întâmplat nouă în 2007, când am pierdut cu 1-6, se putea întâmpla oricui.
Sunt convins că n-a fost nimic în neregula şi că jucătorii au dat totul, dar atât au putut. Am uitat deja acel meci, pentru noi începe o perioadă nouă. Nu cred că se va mai repeta un astfel de rezultat, suntem un grup solid care a demonstrat că poate câştiga", a spus Curri.

Un albanez confirmă blatul, la ultimul meci cu România

În două zile, România debutează în preliminariile Euro 2012, contra Albaniei, meci dificil, mai ales din perspectiva celor întâmplate la ultima partidă, când tricolorii s-au impus cu 6-1. La vremea respectivă au existat suspiciuni de blat cu privire la acest joc, vorbindu-se că mafia pariurilor a fost de fapt cea care a decis rezultatul final.
Unul dintre foştii internaţionali albanezi, Rudi Vata, a confirmat blatul din noiembrie 2007. "Să-l fi văzut pe Otto Barici (n.r. - antrenorul de atunci al Albaniei) cum urla la pauză la jucători să nu se facă de ruşine. Dar în Est este foarte uşor să convingi un jucător să evolueze într-un anumit fel când ştie că poate câştiga o grămadă de bani mimând fotbalul. Nu toţi au fost implicaţi, dar a fost de-ajuns să intre în afacere cei mai reprezentativi fotbalişti pentru ca să se ajungă la acel 6-1 atât de ruşinos pentru fotbalul albanez", a spus Vata.
Inclusiv premierul Sali Berisha a luat atitudine la vremea respectivă, afirmând că naţionala Albaniei nu merită să joace fotbal şi ar trebui retrasă din toate competiţiile, tocmai din cauză că unii jucători nu şi-au apărat corect şansele.


Articole înrudite