27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arcada are prima şansă la calificare în 16-imile Challenge Cup
Arcada are prima şansă la calificare în 16-imile Challenge Cup

Atmosferă senzaţională miercuri seara la sala Polivalentă Dunărea. După 15 ani, voleiul gălăţean a revenit în circuitul european. Arcada Galaţi a jucat în premieră pentru istoria clubului în Challenge Cup, cu OK Novi Pazar din Serbia. Gălăţenii, cu formula: Marquez, Despotovski, Sysoev, Radovic, Caio de Pra, Suson, Cristudor-libero au început în forţă şi şi-au adjudecat clar primul set. O sincopă a apărut în setul doi, când sârbii şi-au arătat calităţile şi tenacitatea, au condus cu 4-1, apoi s-a mers cap la cap până la 20-20 şi oaspeţii au egalat situaţia. Apoi lucrurile au intrat pe făgaşul normal, Arcada şi-a demonstrat valoarea superioară, nu a mai avut niciun fel de emoţii şi s-a impus lejer în următoarele două seturi. Rusul Sysoev (20 puncte) şi brazilianul Caio de Pra (17 p) au fost principalele guri de tun, Caio a mai izbutit şi 3 aşi, Radovic a contribuit cu 5 blocaje iar Suson a reuşit 41% la preluare. Rezultat final: Arcada - OK Novi Pazar 3-1 (14, -22, 15, 14). Pentru echipa gălăţeană au mai evoluat: Dumitrache şi Cerşemba. Returul dintre Arcada Galaţi şi Ok Novi Pazar se va disputa pe 18 noiembrie de la ora 20:00. Până atunci, echipa gălăţeană va juca sâmbătă, de la ora 18:00, pe teren propriu cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, liderul neînvins al Diviziei A1.

 

Declaraţii:

 

Marian Apostu - antrenor principal Arcada: „Sunt mulţumit de joc, de rezultat mai puţin: mi-aş fi dorit să câştigăm cu 3-0, dar cred că nu va fi nicio problemă, vom reuşi în Serbia să luăm două seturi, de ce nu să şi câştigăm, ca să ne calificăm mai departe”.

Filip Despotovski - căpitan Arcada: „Foarte mulţumit, e primul joc câştigat în faţa publicului nostru şi chiar nu aveam voie să pierdem setul doi, dar în Cupa Challenge nu contează”. Vom juca în Serbia doar pentru victorie”

Caio de Pra - jucător Arcada: „E o victorie, nu contează numele adversarului. Am jucat acasă, am avut o atmosferă foarte frumoasă şi am arătat cum trebuie să jucăm şi care este nivelul pe care ni-l dorim.

Hamza Zatric - jucător OK Novi Pazar: „Lucrurile au mers destul de bine până la mijlocul setului al treilea. Nu ştiu ce s-a întâmplat, însă pur şi simplu nu am mai jucat nimic. Vom încerca imposibilul în retur, dar Arcada are prima şansă”.


Articole înrudite