29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O performanţă deosebită pentru sportul gălăţean a fost realizată în weekendul care a trecut de cele mai mici handbaliste gălăţene, care au reprezentat clubul HC Oţelul. La Tg. Mureş, într-o organizare excelentă asigurată de cei de la CS Olimpic, s-a disputat turneul final al Campionatului Naţional de minihandbal, care a aliniat la start 16 formaţii. Printre acestea s-au regăsit şi două din oraşul nostru, care s-au străduit să respecte tradiţia şcolii de handbal juvenil. Ca martor ocular la acest adevărat test de anduranţă, echipele fiind nevoite să susţină câte trei jocuri zilnic, pot să afirm că cele mai mari emoţii s-au trăit duminică, în ziua finalelor şi a meciurilor de clasament. După un parcurs foarte bun, în care au crescut de la un joc la altul, micuţele şi şugubeţele „oţelare” pregătite de Sanda Asandei şi-au ţinut cu inima la gură numeroşii susţinători (nota maximă trebuie acordată şi galeriei formată dintr-un grup de părinţi inimoşi). Finala mică, cu Olimpic Ploieşti, a fost pe muchie de cuţit şi s-a decis în ultimele 15-20 de secunde, cu cele două „Mădă” din tabăra noastră în rol de eroine: Drăgan, autoarea golului decisiv pe contraatac, şi cu Moraru, ca înger păzitor, parând trei aruncări de la 7 metri, dintre care ultima într-un moment cheie care putea duce partida în prelungiri. Până la urmă, într-un final incendiar, cu ambii antrenori eliminaţi, gălăţencele au câştigat cu 6-5 şi au urcat pe treapta a treia a podiumului. De remarcat şi că echipa noastră s-a bucurat de simpatie, ea fiind susţinută de o galerie numeroasă formată nu doar din proprii părinţi, ci şi de întreaga asistenţă. Finala mare, disputată de cele două echipe locale, CS Olimpic şi BC Sirius, a fost un spectacol total, cu intonarea imnului şi prezentare de nivel mondial. Organizatorii au acordat şi o serie de premii speciale: Mădălina Moraru, cel mai bun portar al turneului, şi Rebeca Lăcătuş, cea mai mică jucătoare. Titlul de campioană naţională a fost câştigat absolut meritat de echipa gazdă, CS Olimpic Tg. Mureş.
În ciuda oboselii acumulate, fetele au ştiut să treacă peste, au trăit momentul, au cântat şi atmosfera a fost una extraordinară. Părinţii au fost şi ei la înălţime şi în ciuda orei târzii în care delegaţia a ajuns acasă, 1 noaptea, au organizat o festivitate de bun venit, cu şampanie şi aplauze, aşa cum merită din plin micile noastre campioane.
Lotul folosit: Mădălina Moraru - Mădălina Drăgan (3 goluri), Octavia Bănilă (2), Denisa Popovici (12), Bianca Secobeanu (1), Ada Lungu, Raluca Cioroi, Claudia Dima (5), Ana Matei (13), Alexia Trofin (29), Sanda Bîldigău (3), Andreea Merlă (4), Flavia Călina, Roberta Arsene, Alessia Asandei (1), Rebeca Lăcătuş, Ionela Popa. Nu a fost prezentă la turneu, dar face parte din lot şi Isabela Ilie.
Declaraţie:
Sanda Asandei: „Aş vrea să le mulţumesc părinţilor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat, am colaborat, am muncit mult şi acum a venit şi răsplata. Fetele au avut mari emoţii, asta s-a văzut în jocul lor, au mai apărut şi câteva greşeli, dar am trecut cu bine peste ele, au luptat până la capăt şi au reuşit să obţină prima medalie din cariera lor. Sper ca fetele mele să-mi urmeze exemplul, pentru că şi eu mi-am început cariera tot cu un bronz iar după aceea am luat şi trei de aur”.


Articole înrudite