12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Trupa lui Ewald Lienen a câştigat primul punct după trei jocuri în campionat şi unul în Cupă. Roş-alb-albaştrii vor debuta în retur vineri, tot pe teren propriu împotriva codaşei Corona Braşov.


La despărţirea de căpitanul Gabi Paraschiv, în ciuda momentului emoţionant de la început, atât spectatorii cât şi foştii coechipieri de la Oţelul au fost la înălţime, au reuşit cel mai bun joc din ultimul timp în faţa Stelei şi au trecut pe lângă o victorie surprinzătoare dar absolut meritată faţă de cum au decurs ostilităţile pe teren. Cel mai mult s-a opus victoriei gălăţene centralul Iulian Dima, care a avut cele mai multe decizii împotriva echipei noastre, unele decisive. Cea mai flagrantă s-a petrecut în min.81, la scorul de 1-1, când deşi iniţial a acordat penalti la intervenţia neregulamentară a lui Pârvulescu asupra lui Marquinhos, a revenit după ce s-a consultat cu asistentul Istvan Nagy. Dima, care este şi rudă cu o persoană din anturajul Stelei, l-a iertat pe Pintilii de un cartonaş roşu în min.24 după o intrare cu talpa la Cooper. Gălăţenii au mai acuzat şi alte decizii printre care neacordarea unui alt penalti la începutul meciului la un henţ al lui Varela şi faultul uşor acordat la lovitura liberă din care Steaua a deschis scorul în min.37. Tehnicianul Ewald Lienen a dat dovadă de inspiraţie şi la introdus pe internaţionalul de juniori Alexandru Tudorie, cel care în vară a fost cu un picior în Ghencea. Alex a dat dovadă de sânge rece de oţelar adevărat şi a restabilit egalitatea, după centrarea perfectă primită de la Milea, la doar un minut după ce a intrat în teren. Pe final, Henrique a ratat incredibil din 3-4 metri şi astfel trupa lui Reghecampf a scăpat de prima înfrângere din acest campionat. Oţelul a încheiat turul pe poziţia a XIV cu 15 puncte. În ciuda previziunilor meteo, returul Ligii I va debuta în weekendul care vine, gruparea roş-alb-albastră va întâlni pe teren propriu Corona Braşov, vineri 13 decembrie, de la ora 17.30.        

Declaraţii:

Ewald Lienen - antrenor Oţelul Galaţi: „Am reuşit în sfârşit să cucerim un punct. Cred că am fi meritat victoria pentru că am avut determinare şi ne-am creat ocazii mai multe decât adversarii. De fapt Steaua nu a fost periculoasă decât la lovituri libere. Arbitrul a avut o prestaţie nefericită. Suntem pe un drum bun şi sunt convins că victoria va veni cât de curând. Nu cred că terenul a influenţat prestatia celor două echipe”.
Alexandru Tudorie - jucător Oţelul: „E cel mai important gol al carierei mele. Sunt bucuros că am ieşit din zona retrogradării, dar şi că am încurcat pe Steaua. Sunt foarte fericit. Antrenorul mi-a zis să intru şi să dau ce am mai bun şi cred că aşa am făcut. S-au schimbat multe de când a venit şi-i mulţumesc domnului Lienen că îmi dă încredere şi că mă bagă să joc. Tricoul o să-l pun în vitrină şi o să mă mândresc toata viaţa cu el!”.



Oţelul Galaţi - Steaua Bucureşti 1-1 (0-1)
stadion Oţelul, spectatori:
Au marcat: Tudorie (min.77), respectiv Varela (min.37)
Formaţii: 
Oţelul: Brăneţ - Milea (min.81 Mişelăricu), Costin, Sîrghi, Popescu - Filip, Giurgiu - Marquinhos, Cooper (min.62 Băjenaru), Iorga (min.76 Tudorie) - Henrique. Antrenor Ewald Lienen.
Steaua: Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Pârvulesu - Bourceanu, Pintilii (min.46 N.Stanciu) - Chipciu (min.66 Iancu), Prepeliţă, Tănase - Piovaccari (min.81 Kapetanos). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
cartonaşe galbene: Cooper (min.33), Milea (min.65), Filip (min.90+1), Brăneţ (min.90+2) 
Arbitru: Iulian Dima
Asistenţi: Istvan Nagy şi Sebastian Stoianov


Articole înrudite