29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii au evoluat cu mult curaj sâmbătă în faţa liderului seriei, Viitorul Constanţa, care nu a impresionat deloc în primul joc din retur, deşi a avut pe teren destule nume grele din fotbalul românesc. Prezenţa în tribuna oficială a lui Gică Hagi, finanţatorul oaspeţilor, i-a creat o stare confuză arbitrului delegat să oficieze la centru partida, vâlceanul Cătălin Buşi, care a pus umărul şi i-a ajutat pe constănţeni. Cea mai gravă greşeală, care ne poate face să ne gândim la o viciere de rezultat, s-a produs în min. 35. Duelul dintre Enache şi Bejan s-a soldat cu un penalti, Bârlădeanu şi-a asumat responsabilitatea, balonul a lovit transversala după care a sărit dincolo de linia porţii, dar arbitrul a considerat că mingea nu a depăşit cu întreaga circumferinţă şi nu a acordat golul. De altfel, băieţii lui Baştină au avut iniţiativa în prima repriză, când au mai ratat ocazii prin Enache şi Cristea. Pe finalul primei reprize, atacantul de la Viitorul, Chiţu a avut o intrare dură la Măstăcan, pentru care nu a primit decât cartonaş galben. Dreptatea nu a fost împărţită cu aceeaşi unitate de măsură, ceea ce a făcut ca în partea a doua gălăţenii Cârjan şi Cucu (ultimul n-a apucat să evolueze decât 12 minute) să fie eliminaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Deşi oaspeţii au deschis scorul prin Chiţu, gălăţenii nu s-au împăcat cu spectrul înfrângerii şi, deşi cu doi oameni mai puţin pe teren, au restabilit egalitatea, Enache a profitat de o gafă şi a interceptat un balon la centrul terenului, după care i-a pasat lui Vali Munteanu, care a driblat un fundaş şi portarul şi a restabilit egalitatea.
Declaraţii:
Gheorghe Hagi - patron Viitorul Constanţa: „Un joc cu două reprize diferite. Prima echilibrată, pe un teren greu, unde Dunărea a avut ocazia importantă la acel penalti. După pauză, toată repriza a fost în avantajul nostru, lucrurile au mers bine, am înscris, până când cred, după ce echipa gazdă a pierdut cei doi jucători eliminaţi şi a intervenit relaxarea în tabăra noastră, le-am făcut un cadou care ne-a costat două puncte. Oricum o deplasare grea, Dunărea este o echipă cu mare experienţă în Liga a II-a. Şi un punct este bun, mergem mai departe, avem o echipă valoroasă, dar ne aşteaptă un retur greu, drumul este lung, trebuie multă muncă şi avem şanse mari să ne atingem obiectivul”.
Eugen Baştină - antrenor FCM Dunărea: „Am asistat la un thriller, cu multe răsturnări vis-a-vis de efectiv. Băieţii au respectat ce-am vorbit, s-au dăruit şi aşa cum am mai zis valoarea echipei ne dă speranţe că putem face un joc şi un rezultat bun. Sunt foarte mulţumit de ei, dar eu zic că în efectiv complet puteam să facem ca Viitorul să plece înfrântă de la Galaţi. Trebuie să ne vedem de joc, să ne corectăm carenţele iar alţii sunt cei care pot să-i judece pe arbitri. Viitorul este o echipă bună, care poate spera la promovare, dar le mai trebuie jucători care să vină de la echipe care se bat acolo sus, nu la retrogradare. Îi mulţumesc lui Vali Munteanu că s-a întors şi ne-a dat consistenţă în faza de atac”.
FCM Dunărea Galaţi - Viitorul Constanţa 1-1 (0-0)
Stadion Dunărea, spectatori: 200
Au marcat: V. Munteanu (min. 76) respectiv Chiţu (min. 62)
Formaţii:
FCM Dunărea (antrenor Eugen Baştină): Măstăcan - L. Radu, Marin, Florea, Ghiocel - V. Munteanu (min.86 Cristescu), Cioinac, Cristea, Bârlădeanu (min. 59 Cucu) - Enache (min. 81 Chelaru), Cârjan.
Viitorul Constanţa (antrenor Cătălin Anghel): Costea - Păcuraru, Iacob, Larie, Bejan (min. 46 Benzar) - Chiţu, Lazăr (min. 63 Cârstocea), Onicaş, Cristocea - Dică, Rusu (min. 81 Jianu).
cartonaşe galbene: Florea, Bârlădeanu, Cucu (2), Enache, Cârjan (2) respectiv Bejan, Păcuraru, Onicaş, Chiţu, Benzar
cartonaşe roşii: Cârjan (min.51), Cucu (min. 72)
Arbitru: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea)
Asistenţi: Andrei Simonis (Bucureşti) şi Cosmin Vatamanu (Bucureşti)


Articole înrudite