25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cernat la naţională?
Cernat la naţională?

Florin Cernat ar putea reveni în echipa naţională cu ocazia partidei cu Irlanda de Nord. Evoluţiile excelente ale decarului Oţelului l-au plasat pe acesta în vizorul selecţionerului Anghel Iordănescu. Chiar dacă Florin a declarat că nu se mai gândeşte la prima reprezentativă, el nu va refuza o eventuală convocare. Antrenorul său de la echipa de club, Florin Marin, crede că Cernat este unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti pe care îi are România la ora actuală.

„Nu mă aflu în locul lui Anghel Iordănescu ca să spun dacă Florin Cernat merită sau nu să fie selecţionat în prima reprezentativă. Chiar dacă am fost coleg cu Puiu, nu-mi permit să-i dau sfaturi. El răspunde pentru rezultate, astfel că toată responsabilitatea este a sa. Pot să confirm însă că Florin este un jucător de mare valoare, cum sunt şi jucătorii din străinătate care au fost convocaţi pentru partida cu Irlanda de Nord. Cernat este un jucător extraordinar şi cred că poate juca în orice campionat din Europa, chiar dacă are 35 de ani”, a declarat antrenorul Florin Marin. 

Echipa naţională are nevoie de Florin Cernat, care ar putea realiza lucruri fantastice dacă ar fi convocat. O linie de mijloc în care să evolueze Cernat şi Sânmărtean ar însemna un mare plus pentru tricolori. România nu are atât de mulţi jucători valoroşi pentru a-şi permite să renunţe la Florin Cernat. Decarul Oţelului a demonstrat că nu-i rezistă nicio defensivă când se află într-o zi de graţie. Chiar dacă are 35 de ani, Cernat mai poate oferi încă multe fotbalului. „Diamantul” are o revanşă de luat după meciul de coşmar din urmă cu 12 ani din Danemarca. Anghel Iordănescu a dovedit că nu nedreptăţeşte pe nimeni şi cu siguranţă că va apela şi la Cernat. A sosit timpul ca „Diamantul” să revină sub tricolor. Cernat şi Sânmărtean pot fi armele României la turneul final al Campionatului European din 2016, care se va desfăşura în Franţa. Cu cei doi magicieni în echipă, România ar putea chiar să fie marea surpriză a turneului final. Cernat este cel mai bun jucător din Liga 1 şi neconvocarea sa ar însemna o nedreptate, însă ultimul cuvânt îi aparţine lui Anghel Iordănescu.


Articole înrudite