14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La sfârşitul săptămânii trecute au avut loc la Bucureşti, la sala Antilopa, şi la Cluj, în sala sporturilor Horia Demian, două concursuri naţionale de dans sportiv, Cupa Phoenix şi Cupa Crystal 2010. Clubul de dans sportiv Fantezia a făcut deplasarea la ambele competiţii, cu patru perechi: trei la Bucureşti şi una la Cluj. Concursurile s-au ridicat la un nivel înalt atât organizatoric, cât şi competiţional. Ca particularităţi, la Bucureşti s-au aniversat 10 ani de la înfiinţarea clubului organizator iar la Cluj, în premieră pentru România, brigăzile de arbitri au fost formate din 13 arbitri, lucru întâlnit numai la concursurile internaţionale şi Campionatul României.

„Fanteziştii” au rămas în top

Clubul de dans Fantezia a reuşit să obţină două locuri I prin perechile Cristian Neculiţă - Diana Balica, la competiţia din capitală, la clasa D 12-13 ani şi Andrei Macarie - Alexandra Constantinescu, la competitia din Ardeal, la clasa D 16-18 ani. Dar iată rezultatele complete:
Cluj: Andrei şi Alexandra au concurat şi la clasa D latino, ocupând locul V, iar la open basic standard, locul III. La Bucureşti: Cristi şi Diana au concurat şi la o clasă superioară, ocupând de doua ori locul VII la open basic standard şi open basic latino; Răzvan Lupaşcu - Diana Miron, locul III clasa D 14-15 ani şi Dragoş Ionaşcu - Anca Hortolomei, locul VIII la clasa E 16-35 ani. „Rezultate foarte bune şi mult aşteptate. Pentru Andrei, Cristi, Alexandra şi Diana era ultimul lor concurs de clasă D, ambele perechi având nevoie doar de câteva puncte pentru a trece în clasa C, şi iată că ele nu au dezamăgit, trecând în clasa superioară de pe prima treaptă a podiumului. Răzvan şi Diana sunt la al treilea concurs de clasă D, având deja doua finale, iar pentru Anca şi Dragoş, la primul lor concurs în clasa E, locul VIII este un rezultat foarte bun. Ne aşteaptă o toamnă plină de evenimente: concursuri la Reghin (calificări pentru Campionatele Mondiale la juniori 2), IDSF-ul de la Braşov, care se anunţă de pe acum foarte greu, cu o participare numeroasă a perechilor din străinătate, şi Cupa României, de la Bucureşti, din luna octombrie”, ne-a declarat Marian Adam, preşedintele clubului. Să le ţinem pumnii şi să le urăm succes.


Articole înrudite