04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Ştefu, preşedinte CS United Galaţi: „Decizia a fost deja atacată, speţa se judecă, am convingerea că ne vom recupera punctele”
Cristian Ştefu, preşedinte CS United Galaţi: „Decizia a fost deja atacată, speţa se judecă, am convingerea că ne vom recupera punctele”

În şedinţa din 27 ianuarie, Comisia de Etică şi Disciplină a FRF în baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal a dispus sancţionarea CS United Galaţi cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată - depunctare 2 puncte pentru perioada 02.12.2020 - 16.12.2020.
De asemenea, Comisia a acordat termen pe 3 februarie, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plăţii  faţă de creditorul Kailon Subtil Borges pentru a evita în continuare depunctarea. Sancţiunea a fost imediat operată în clasamentul sezonului regulat 2020-2021 care în partea sa superioară arată astfel: 1. Imperial WET Miercurea Ciuc 31 puncte, 2. United Galaţi 29 p, 3. Autobergamo Deva 26 puncte, 4. FK Odorheiu Secuiesc 18 p.
„Da, din păcate, ne-au fost retrase 2 puncte, în urma litigiului creat după modificarea regulamentului de către Federaţie. Aveam mai mulţi jucători consideraţi extracomunitari sub contract în momentul modificării regulamentului, nu-i puteam păstra pe toţi, prin urmare ei nici nu puteau fi plătiţi. Povestea e veche şi îmi pare rău că se pune problema ca zestrea echipei să aibă de suferit. Decizia de la Comisia de Disciplină a fost deja atacată de clubul nostru, speţa se judecă şi am convingerea că vom soluţiona litigiul şi că ne vom recupera punctele”, a declarat preşedinte CS United, Cristian Ştefu pe site-ul oficial.
În noile condiţii, situaţia din play-off este următoarea: 1. Imperial 3 p, 2. United 2 p, 3. Autobergamo 1 p, 4. FK Odorheiu Secuiesc 0 p. Primul turneu din play-off este programat la sala Polivalentă Dunărea din Galaţi, în perioada 13-15 februarie.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite