03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristina Hogaş a cucerit bronzul la Naţionale. Multipla campioană, Cătălina Axente concurează pentru Sepsi
Cristina Hogaş a cucerit bronzul la Naţionale. Multipla campioană, Cătălina Axente concurează pentru Sepsi

Sportul gălăţean mai primeşte o lovitură. Este arhicunoscut faptul că datorită lipsei unor condiţii decente şi a lipsei de interes din partea celor îndreptăţiţi să-i susţină din toate punctele de vedere, mai mulţi sportivi gălăţeni de top la nivel naţional şi internaţional au decis să-şi părăsească locurile natale şi să se transfere la cluburi care ştiu să aprecieze performanţa. Ultimul exemplu în acest sens este Cătălina Axente, care s-a format şi a crescut la CSM Dunărea Galaţi, sub îndrumarea antrenorului Dumitru Buleandră. De puţin timp, ea s-a transferat la Sepsi SIC Sf. Gheorghe şi a reuşit să câştige zilele trecute la Reşiţa titlul de campioană naţională la categoria 76 kg.
„La Reşiţa a fost o mare bucurie să pot merge din cauză că pe 7 octombrie am fost testată pozitivă cu Covid. După ce au trecut 14 zile am stat cu inima la gât dacă pot participa la campionatul naţional sau nu, din fericire am repetat două teste şi ambele au fost negative. Am fost stresată din cauză că anul acesta nu prea am avut parte de antrenamente specifice şi mai ales că am plecat la Naţionale decât cu un antrenament de baschet în ultimele două săptămâni, din fericire a fost o zi bună pentru mine şi acest lucru nu a fost o piedică pentru visul meu. Urmează în noiembrie campionatul mondial  din Polonia, sperăm să se poată ţine, că de la o zi la alta se tot fac schimbări majore”, ne-a declarat Cătălina.
La aceeaşi categorie, pe treapta a treia a podiumului a urcat o altă elevă a antrenorului Dumitru Buleandră, de la CSM Dunărea, Cristina Hogaş. Celelalte rezultate obţinute de luptătorii gălăţeni: Florentina Basarab, locul 5 la categoria 53 kg şi Valeriu Pintilie, locul 5 la categoria 125 kg.


Articole înrudite