06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada a câştigat fără să strălucească, CSU Belor s-a trezit foarte târziu
CSM Arcada a câştigat fără să strălucească, CSU Belor s-a trezit foarte târziu

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă cel de-al 3-lea cuplaj voleibalistic consecutiv din acest an. În deschidere s-au întâlnit CSM Arcada Galaţi şi Unirea Dej, într-o partidă din antepenultima etapă a sezonului regulat din Divizia A1 la volei masculin. Echipa gălăţeană a început tare şi şi-a adjudecat rapid primul set. Scenariul a fost cam acelaşi şi în actul al doilea, chiar dacă oaspeţii au dat semne de revenire. Dejenii şi-au arătat cu adevărat colţii din a doua jumătate a setului 3, când au ştiut să profite şi de oboseala firească după turul de forţă cu meciuri din 3 în 3 zile şi de psihicul afectat după eliminarea dramatică din CEV Cup a băieţilor noştri, şi au revenit în meci. Echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu, după ce l-a pierdut pe Kollo, care a suferit o entorsă, a strâns rândurile, a revenit şi a obţinut în cele din urmă o victorie de trei puncte.

„Singurul lucru pozitiv al acestui joc a fost că am obţinut 3 puncte. În seturile 2 şi 3, echipa noastră a jucat slab. Sper ca accidentarea lui Kollo să nu fie gravă. Nu sunt supărat pe băieţi pentru că este greu să joci la un nivel foarte înalt la 3 zile după mega înfruntarea cu Galatasaray”, a declarat tehnicianul Sergiu Stancu. Rezultat final: CSM Arcada - Unirea Dej 3-1 (12, 21, -27, 16). Campioana României a folosit formula: Hernan (Carrasco 1 p), Kollo 8 p, Georgiev 11 p (Cuciureanu), Klapwijk 24 p (Matei), Bala 15 p (Terzic 2 p), Bissette 10 p - Cabrera, libero. CSM Arcada deţine în continuare fotoliul de lider cu 44 de puncte şi va mai juca în prima fază a campionatului două jocuri, ambele în deplasare cu: ACS VM Zalău, pe 22 februarie, de la ora 16.00, în direct la TVR 3, şi Ştiinţa Explorări Baia Mare, pe 25 februarie.

Gălăţencele au salvat patru mingi de meci, dar...

Partida vedetă a adus de o parte şi de cealaltă a fileului echipele feminine CSU Belor Galaţi şi Ştiinţa Bacău. Gălăţencele, fără coordonatoarea principală, Maria Corral Bouza, care s-a accidentat la antrenamentul de vineri, nu au mai repetat măcar evoluţia din tur şi le-au uşurat mult misiunea băcăuancelor care şi-au adjudecat uşor primele două seturi. Ştiinţa a fost vioara întâi şi în continuare şi a condus cu 20-16. Antrenorul echipei noastre, Bogdan Paul, a solicitat time-out, tinerele Marisa Radu şi Adina Roşca alături de experimentatele Ivana Radonjic şi Anamaria Berdilă au reuşit puncte importante, au egalat şi au salvat numai puţin de patru mingi de meci, dar nu au putut evita inevitabilul. Regretul celor prezenţi rămâne că nu s-a reuşit măcar setul de onoare, la 1-2 totul era posibil. Rezultat final: CSU Belor - Ştiinţa Bacău 0-3 (-17, -19, -27).

Echipa gălăţeană a început cu formula: Anamaria Berdilă 8 p, Talita Jose do Nascimento 2 p, Ivana Radonjic 10 p, Daniela Lupescu 8 p, Borislava Saykova 4 p, Ana Marisa Radu 1 p - Andreea Ispas, libero. Au mai jucat: Sorina Miclăuş 2 p, Adina Roşca 6 p, Roxana Iancu 3 p, Violeta Stan -libero. CSU Belor se menţine pe locul 6 cu 26 de puncte şi va mai disputa două meciuri înainte de play-off cu: CSM Târgovişte, pe 22 februarie, în deplasare, şi derbiul pentru locul 5 cu CSM Lugoj, pe 26 februarie, la Galaţi.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite