04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada debutează în CEV Champions League 2020 la Galaţi cu campioana Serbiei. Gălăţeni, să umplem sala!
CSM Arcada debutează în CEV Champions League 2020 la Galaţi cu campioana Serbiei. Gălăţeni, să umplem sala!

Galaţiul va găzdui cel mai important eveniment sportiv din ultimul deceniu. Campioana României CSM Arcada va întâlni miercuri, de la ora 17.00, în sala Polivalentă Dunărea, pe Vojvodina NS Seme Novi Sad, campioana Serbiei, în manşa tur din turul 2 preliminar al CEV Champions League. Prezentă în premieră în istoria clubului la cea importantă competiţie la nivelul echipelor de club din Europa, echipa gălăţeană pregătită de Sergiu Stancu va avea de înfruntat un adversar de top, campioana Serbiei, ţară care recent a cucerit titlul de campioană europeană. Atmosfera în tabăra noastră este foarte bună, toată lumea este conştientă de valoarea adversarului şi motivată să obţină calificarea în faza următoare.
„Am studiat şi analizat foarte bine adversarii. Vojvodina este o echipă experimentată care în ultimii doi ani a ratat calificarea în grupe în ultimul tur preliminar, fiind eliminată de fiecare dată de echipe din Franţa şi acum sunt setaţi să facă pasul următor. La rândul nostru, avem un lot cu jucători cu experienţă la nivel internaţional şi suntem pregătiţi şi credem că avem şansele noastre la calificare. După părerea mea, ordinea meciurilor la acest nivel nu prea contează, miercuri însă fac un apel către suporterii noştri. Este o mândrie pentru oraşul Galaţi, după ce s-a reuşit câştigarea titlului de Campionă anul trecut, această participare în preliminariile Ligii Campionilor. Sperăm ca oamenii să vină într-adevăr să ne susţină pentru că în aceste partide se simte aportul publicului, pentru că vom întâlni un adversar foarte important şi pentru oraşul Galaţi este o mândrie să putem participa la acest nivel. Avem nevoie de suportul publicului gălăţean”, a declarat la conferinţa de presă antrenorul Sergiu Stancu. La rândul său, căpitanul Guilerme Hernan a precizat: „Suntem într-o perioadă bună, ne vom concentra la maxim pentru cele două manşe. Nu va fi uşor, am jucat de multe ori cu echipe din Serbia, sunt jucători cu mentalitate de învingători care cedează după ultima minge, dar ne dorim foarte mult să ne calificăm. Vom lua meci cu meci şi dacă va fi posibil vom încerca să ajungem în grupe”.
Lotul de jucători este apt, echipa medicală face eforturi ca până la ora de start să-l recupereze pe Bissette care s-a accidentat la ultimul meci de campionat de la Galaţi cu CSM Câmpia Turzii. „Am montat o suprafaţă nouă de joc, am mărit în limita posibilităţilor capacitatea sălii şi spaţiul de parcare, este un examen important din punct de vedere organizatoric pentru noi, sunt optimist de felul meu, îmi place să câştig mereu, am încredere în echipă şi vom câştiga miercuri seară”, a concluzionat Radu Cosca, directorul general CSM Galaţi. Biletele pentru această partidă costă 10 lei şi vor putea fi achiziţionate inclusiv miercuri de la Patinoar, între orele 09.00 - 12.00, respectiv la sala Dunărea, orele 12.30 - 16.30.

Sursa foto: Facebook - CS Arcada


Articole înrudite