28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada Galaţi joacă la Blaj cu Supercupa pe masă
CSM Arcada Galaţi joacă la Blaj cu Supercupa pe masă

Aşteptarea suporterilor a luat sfârşit. Sezonul voleibalistic intern va debuta sâmbătă, 30 septembrie, în noua sală Polivalentă din Blaj, care se va inaugura cu prilejul celor două meciuri din Supercupa României. De la ora 16.00 se vor afla faţă în faţă echipele masculine CSM Arcada Galaţi, campioana en-titre şi SCM U Craiova, deţinătoarea Cupei. Cele două echipe şi-au schimbat în proporţie foarte mare distribuţiile şi promit un spectacol sportiv agreabil, fiecare dorindu-şi să înceapă sezonul cu un trofeu.
„Aşteptările vizavi de partida de sâmbătă sunt cele normale pentru CSM Arcada Galaţi. Ne dorim să practicăm un volei de calitate, iar în urma jocului cu siguranţă vrem să câştigăm trofeul. Totodată ştim că o să fie o partidă grea, împotriva unei echipe care s-a întărit anul acesta. Ne dorim mult să ajungem în grupele Champions Leaugue, dar suntem conştienţi că nu o să fie uşor. Pentru asta muncim în fiecare zi la antrenamente. Lupta pentru titlu, anul acesta, o să fie din nou foarte grea. Multe echipe s-au întărit, Rapid, Dinamo, Steaua, Craiova, Zalăul. Pe lângă aceste echipe au apărut formaţii ca Braşov sau Constanţa. Să nu uităm formaţii precum Baia Mare sau Dej, care sunt întotdeauna echipe împotriva cărora este dificil de jucat. Deci, lupta pentru titlu o să fie foarte grea, aşa cum a fost întotdeauna”, a declarat antrenorul cvintuplei campioane a României, CSM Arcada, Sergiu Stancu.
Echipa gălăţeană va fi lipsită de aportul slovenului Urban Toman, finlandezului Aaro Nikula şi iranianului Javad Karimi, care dispută meciuri de calificare la Olimpiadă cu Naţionalele din ţările lor de baştină. Pe ultima sută de metri, clubul gălăţean a anunţat legitimarea pentru prima parte a sezonului 2023-2024 a veteranului Cosmin Ghimeş, coordonator care, de-a lungul carierei, a îmbrăcat tricoul echipelor Dinamo Bucureşti, U Cluj, Tricolorul LMV Ploieşti, Tomis Constanţa şi CSM Constanţa. De la ora 19.00 este programată finala feminină, Volei Alba Blaj - CSM Lugoj. Ambele partide vor fi transmise pe TVR 3.


Articole înrudite