26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Phoenix CSU a pierdut primul meci
CSM Phoenix CSU a pierdut primul meci

CSM Phoenix CSU Galaţi a pierdut în prima manşă a turului inaugural din Cupa României la baschet masculin. La primul meci oficial al sezonului, antrenorul muntenegrean Dejan Radovic a folosit o formulă cu jucători români, mulţi dintre aceştia fiind gălăţeni: Stan, Grecu, care au fost titulari şi au lăsat o impresie bună, Patko, Giangu şi Bănescu, debutanţi, juniori din pepiniera Phoenix. Jucătorilor autohtoni li s-au alăturat americanul Phillip Miller, rămas din sezonul trecut de la Phoenix, şi muntenegreanul Marko Perovic. Din păcate nu au putut evolua doi dintre jucătorii americani abia ajunşi la Galaţi: Aaron Moss, care a suferit o intervenţie chirurgicală şi va mai lipsi o săptămână şi James Taylor, care a plecat de urgenţă în SUA din cauza unei probleme medicale, urmând ca să se caute alte soluţii. Cu o echipă nou-formată, sportivii de la CSM Phoenix CSU au evoluat curajos în multe momente, au câştigat sferturile doi şi patru şi au cedat la o diferenţă de 16 puncte, scor 61-76 (10-21, 22-19, 15-26, 14-10). Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Miller 4 puncte, 3 recuperări, 9 pase decisive, 4 intercepţii; Stan (17 p, 10, 1, 2), Grecu (8 p, 2, 3, 0); Corpodean (6 p, 3, 0, 0); Perovic (24 p, 9, 4, 1); Voinescu (2 p, 2, 2, 0); Patko, Giangu, Bănescu.

Declaraţii:

Dragan Radovic - antrenor CSM Phoenix CSU: „Imediat după meci e dificil să trag concluzii, dar pot să spun că sunt mulţumit de jucătorii mei, care au arătat un joc bun şi cred că vor fi din ce în ce mai buni pe măsură ce trece timpul”.
Pillip Miller - jucător CSM Phoenix CSU: „Cred că ne-am descurcat foarte bine, având în vedere aşteptările. Avem o echipă tânără, unul dintre jucătorii cu experienţă a trebuit să plece acasă din motive personale şi am lucrat cu ce avem. Chiar şi aşa, am luptat bine şi sunt destul de mulţumit de felul în care ne-am descurcat. Mai avem de muncit ca să ajungem la un nivel bun”.

Returul din prima fază a Cupei se joacă pe 29 septembrie la Târgu Mureş, acolo unde CSM Phoenix CSU va debuta şi în noua ediţie de campionat pe 6 octombrie. Echipa gălăţeană a fost repartizată pentru sezonul 2018-2019 din Liga Naţională în Grupa C.


Articole înrudite