27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cu antrenorul Florin Ignat pe parchet, United a învins principala favorită la titlu
Cu antrenorul Florin Ignat pe parchet, United a învins principala favorită la titlu

Sorţii au decis ca Liga 1 la futsal să debuteze cu un meci tare. United Galaţi şi Imperial Wet Miercurea Ciuc s-au întâlnit luni seara în sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru. Aşa cum se anticipa, cei prezenţi în tribună au asistat la un duel interesant, atât la nivelul băncilor tehnice, Florin Ignat - Cosmin Gherman, două nume cu rezonanţă în futsalul românesc, cât şi între jucătorii celor două combatante. Vicecampioana României, în ciuda absenţelor cu care s-a confruntat: Rafinha, suspendat, Nene, Petică, Boubătrân, accidentaţi, dar cu coach Florin Ignat revenit ca jucător, a abordat foarte bine meciul încă de la început şi a condus cu 2-0 prin dubla lui Laşcu. Formaţia ciucană, care a investit cel mai mult în ultima perioadă şi-a arătat imediat colţii, a redus diferenţa prin veteranul Florin Matei, a fost împinsă de la spate de brigada de arbitri din Iaşi unde echipa noastră, întâmplător va juca etapa viitoare, apoi a ratat o lovitură de la 10 metri prin acelaşi jucător, remarcându-se portarul gălăţean Păduraru şi a egalat în cele din urmă prim Alvaro în ultimul minut al primei reprize. După pauză, partida şi-a păstrat coordonatele, cu un ritm alert, ocazii la ambele porţi. Crăciun şi-a readus echipa în avantaj, după care Imperial a riscat, a înlocuit portarul cu un jucător de câmp, nu a reuşit să egaleze, ba mai mult a fost taxată în min.38.42 de Laşcu, care a închis tabela la 4-2. Din păcate, eroul noul din acest meci, a fost eliminat cu 59 de secunde înainte de sirena de final, după ce a primit absolut gratuit cel de-al doilea cartonaş galben. Golgeterul Laşcu va fi astfel suspendat pentru meciul de la Iaşi din 16 septembrie. Lotul folosit de United: Păduraru - Burdujel, Coco, Laşcu, Crăciun, Tudose, Cojoc, Borges, Tudose, Cireş şi Ignat.

Declaraţii:

Nuno Vieira Coco – jucător United Galaţi: „Am început bine meciul, am făcut 2-0, apoi ei au egalat pe merit, însă în repriza a doua am arătat că am fost echipa mai bună pe teren. Am fost determinaţi şi ne-am apărat foarte bine”.
Andrei Crăciun – jucător United Galaţi: „Mă bucur că am început cu dreptul, mă bucur că am câştigat, că am făcut aceşti oameni fericiţi şi vreau să dedic golul meu lui Coco. Mâine (n.r. - marţi) este ziua lui şi vreau să îi spun pe această cale „La mulţi ani!”. Şi încă o dată mulţumesc publicului gălăţean”.
Florin Ignat – antrenor United Galaţi: „Vreau să felicit întreagă echipă, toţi băieţii au muncit extraordinar de mult. Ne bucurăm că am început cu dreptul şi cu siguranţă o să continuăm pe aceeaşi linie”.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite