26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Danubius a urcat pe locul IX
Danubius a urcat pe locul IX
Marţi seara am fost martor ocular la partida CSM Ploieşti - HC Danubius, contând pentru cea de-a VIII-a etapă din Liga Naţională. Handbalistele pregătite de Alexandrina Soare parcă au avut un deja-vu şi au început practic meciul de la 0-3. Un proverb românesc spune că cine nu are un bătrân să-şi cumpere. „Bătrânica” Dana Ancerencu şi-a făcut şi de data aceasta datoria şi prin intervenţiile sale, multe în momentele cheie, a dat încredere şi celorlalte coechipiere. Cu Daciana Curtean, Iryna Glibko, Irina Lazarin, în vervă şi cu Delia Mărginean, eficientă doar în primele 30 de minute, Danubiusul a avut iniţiativa în cea mai mare parte a timpulului, conducând şi cu patru goluri în min. 40 şi min. 44. Din păcate, a venit o secetă de 14 minute şi s-a ajuns la un final incendiar. CSM Ploieşti a trecut în avantaj prin Mirabela Toma, cu 14 secunde înainte de ultimul fluier, dar golgetera Ligii Naţionale, internaţionala Iryna Glibko, a transformat o aruncare de la 7 metri în ultima secundă şi a adus o bucurie imensă în rândul inimoşilor suporteri gălăţeni prezenţi în sală. „Un meci aprig disputat, între două echipe cu cuţitul la os, pe care puteam să-l câştigăm dar la fel de bine puteam să-l şi pierdem. Pentru noi este un punct mare, jucând în deplasare cu o adversară directă. A fost un meci frumos, cu greşeli şi lucruri bune, cu ambiţii, dăruire şi puţin mai multă încrâncenare. Ne-am pregătit pentru toate sistemele de apărare, nu ne-au pus probleme. Am păcătuit la relaţiile 1-1 cu portarul de pe extreme, s-a ratat în momentele cheie ale meciului. Echipa a început să se închege, fetele au căpătat mai multă încredere, se înţeleg şi ne iese jocul”, a declarat la final antrenoarea Alexandrina Soare. Danubius va ierna pe locul IX cu trei puncte. Ultimele trei etape din tur se vor disputa în luna ianuarie.

CSM Ploieşti - HC Danubius 22-22 (10-13)
sala sporturilor Plopeni, spectatori: 200
Formaţii:
CSM Ploieşti: Cristescu, Tănase - Dospin (7 goluri), Luca (4), Manda (3), Toma (4), Crap (2), Alexandrescu (1), Iovănescu (1), Enescu, Ştefan, Moroianu. Antrenor Simona Gogârlă.
HC Danubius: Bobeică (1 intervenţie), Ancerencu (18 intervenţii), Ciontu - Glibko (11 goluri), Zaremba, Cioaric (2), Curtean (3), Mărginean (3), Lazarin (3), Pătuleanu, Gheorghe, Trandafir. Antrenor: Alexandrina Soare.
Aruncări de la 7 metri: CSM -4 (1 ratată); Danubius - 6 (1 ratată)
Eliminări: CSM - 8 minute; Danubius - 2 minute
Arbitri: Pavel - State, ambii din Buzău
Evoluţia scorului: 3-0 (min. 7), 3-2 (min. 8), 5-5 (min. 16), 7-8 (min. 23), 8-11 (min. 27), 10-14 (min. 33), 12-14 (min. 35), 15-19 (min. 44), 20-19 (min. 57), 22-22 (min. 60)


Articole înrudite