20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Două medalii de argint la Campionatele Balcanice pentru gălăţeanca Rebeca Ciocan
Două medalii de argint la Campionatele Balcanice pentru gălăţeanca Rebeca Ciocan

Cea de-a 52-a ediţie a Campionatului Balcanic Under 20 de atletism a debutat sâmbătă în oraşul Denizli din Turcia. Reprezentanta Galaţiului, Rebeca Ciocan, legitimată la CSM Galaţi unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Nicolae Ciocan, a făcut o cursă extraordinară în proba de 400 metri plat, pe care a încheiat-o cu „personal best”, 55,45 secunde, rezultat ce i-a permis să cucerească medalia de argint.

„Mă simt extraordinar, este cea mai „preţioasă” medalie pe care am obţinut-o! Mi-am dorit o medalie internaţională pe care să o obţin într-o probă individuală, am obţinut-o mai repede decât credeam, mai mult, este şi în proba care-mi place la nebunie! Deşi sezonul se apropie de sfârşit, deja mă gândesc cum să abordăm sezonul următor. Cel mai probabil este ultimul concurs din acest sezon, voi lua o binemeritată pauză şi promit să revin în competiţiile viitoare la fel, la un nivel din ce în ce mai ridicat. Mulţumesc tuturor pentru susţinerea pe care mi-au acordat-o şi mulţumesc tatălui meu pentru că într-un final a înţeles că poate fi şi antrenorul meu!”, ne-a declarat vicecampioana balcanică.

Gălăţeanca a concurat duminică în ultimul schimb din ştafeta României, care a mai fost formată din: Alina Barbu, Cristina Neagu şi Claudia Costiuc, în proba de 4x400 metri, reuşind să-şi treacă în palmares a doua medalie de argint.

„Rebeca a făcut un concurs foarte bun, aşa cum v-am spus la plecarea către Denizli, se afla într-o formă fizică şi psihică bună, a confirmat acest lucru prin cele două medalii pe care le-a obţinut. O aştept cu nerăbdare acasă, să o îmbrăţişez şi să o felicit ca de fiecare dată. Cel mai probabil vom încheia sezonul competiţional aici, nu mai participăm la Cupa României de seniori, ar însemna o oboseală suplimentară şi nu are rost să riscăm inutil. A fost un sezon competiţional extraordinar şi am speranţa că cel viitor va fi şi mai bun. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestor rezultate, Rebeca este susţinută de către CSM Galaţi, mulţumim tuturor celor care au făcut ca aceste rezultate să fie văzute şi, nu în ultimul rând, mulţumim tuturor celor care au apreciat şi apreciază ceea ce facem!”, a concluzionat antrenorul Nicolae Ciocan.


Articole înrudite