15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a încheiat cel mai dificil sezon din istorie
Dunărea a încheiat cel mai dificil sezon din istorie

FCM Dunărea va evolua şi sezonul viitor în liga secundă. Obiectivul salvării de la retrogradare nu a fost atins pe teren, ci ca urmare a schimbării sistemului competiţional. Gălăţenii au avut suişuri şi coborâşuri care i-au adus la final doar penultimul loc în clasament. Echipa gălăţeană a avut o prestaţie reuşită în ultimele etape de la venirea lui Damian Băncilă. Dacă s-ar face abstracţie de partida din ultima etapă de la Buzău, gălăţenii au dovedit că au potenţial.
Damian Băncilă, antrenorul FCM Dunărea, a declarat: „Încă din prima săptămână când am preluat echipa am făcut o evaluare scurtă a jucătorilor pe care îi cunoşteam în bună măsură dinainte. Am studiat profilul jucătorilor pentru că ştiam că pot evolua şi în alt sistem de joc. Acest 4-3-3 pe care l-am folosit a dat roade. Lucrurile au mers bine în primele trei meciuri, cu Brăila, Târlungeni şi Farul. A urmat ultima săptămână în care aveam ultima felie de pepene. Din păcate, aceasta nu a mai avut acelaşi gust. Au fost câteva cutremure în săptămâna partidei cu Gloria Buzău şi nu am putut să protejăm felia de pepene. Nu am reuşit să-i mai mobilizez pe băieţi. Jucătorilor le-au căzut umerii din cauza banilor şi nu au putut să facă mai mult la Buzău. Chiar dacă au terminat pe penultimul loc în clasament, eu îi felicit pentru aceste ultime 4 etape. Jucătorii trebuie să plece în vacanţă cu un bănuţ în buzunar. Deocamdată nu ştiu dacă voi continua pe banca tehnică a Dunării. Voi avea o discuţie lămuritoare cu preşedintele, Romeo Jianu. Miercuri, joi şi vineri vom mai face trei antrenamente, după care vine vacanţa. Ce va fi după aceea vom vedea”.
Dunărea a încheiat un sezon plin de frământări şi vrea să o ia de la capăt din toamnă. Conducerea clubului trebuie să găsească strategia potrivită prin care Dunărea să redevină una dintre protagonistele seriei 1 a ligii secunde.


Articole înrudite