28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a pierdut  derby-ul zonal cu CF Brăila
Dunărea a pierdut derby-ul zonal cu CF Brăila

FCM Dunărea a început partida cu CF Brăila în propria jumătate pentru că oaspeţii au pus stăpânire pe mijlocul terenului. Neagoe şi Ochia au sortat toate baloanele pentru coechipierii lor, astfel că elevii lui Costel Enache au fost nevoiţi să joace cu pasa lungă. Rapizii Cazan, Iordache şi Roşu au creat panică la fiecare fază de atac a Brăilei, astfel că Dunărea nu a reuşit să ajungă la poarta lui Comănescu. Prima ocazie a reprizei este consemnată în minutul 30, când Iordache a făcut slalom printre adversari, dar a greşit ţinta. În minutul 33 a apărut şi prima situaţie de a marca a gazdelor. Gohoreanu a demarat pe stânga, a centrat, şi Bâtfoi a preluat prea larg din poziţie foarte bună de gol. În faza imediat următoare, CF Brăila deschide scorul. Cazan a scăpat singur cu Miron şi a înscris lejer. Scorul devenea 0-1, iar Dunărea aluneca şi mai mult spre divizia secundă. Neagu putea aduce egalarea în minutul 40, dar fostul portar al Dunării, Comănescu, a salvat în corner. Repriza se încheie cu eliminarea lui Petean de la CF Brăila, care l-a faultat în postura de ultim apărător pe Asanache. Costel Enache mută tactic la pauză. Îl scoate pe Asanache şi îl introduce pe Cenk. La scurt timp tehnicianul gălăţenilor îl introduce şi pe Sfrijan care îi ia locul lui Vraciu. Jocul Dunării se înviorează iar Neagu ratează două ocazii importante. Vine însă minutul 54 iar arbitrul craiovean George Găman îşi începe recitalul. Fratele jucătorului Astrei, Valerică Găman, îl elimină mai întâi pe gălăţeanul Ursu pentru un fault al cărui grad de duritate nu a putut fi stabilit. Dunărea rămânea şi ea în 10 jucători, astfel că meciul se echilibrase. După ce Sorin Drăgan şi Bâtfoi trec pe lângă egalare în minutele 64 şi 66, finalul de meci este horror pentru echipa gălăţeană. „Vampirul” deghizat în arbitru, George Găman „îşi înfige colţii” în echipa lui Costel Enache. Craioveanul îl elimină mai întâi pe Drăgan pentru un fault de joc, apoi îi arată cartonaşul roşu şi lui Stelian Cucu. Jenaţi parcă de prestaţia arbitrului, brăilenii nu mai atacă până la final şi meciul se încheie cu scorul de 1-0 pentru CF Brăila.
Formaţiile au fost următoarele:
Dunărea: Miron 6 - Radu 5, Panait 5, Ursu 4, Sorin Cucu 3 (Drăgan 4) - Vraciu 4 (Sfrijan 5), Asanache 5 (Cenk 5), Stelian Cucu 4, Gohoreanu 5 - Bâtfoi 6, Neagu 5.
CF Brăila: Comănescu 7 - Roşu 7, Petean 4, Spiridon 7, Necoară 6 - Iordache 7 (Olenic), Ivan 6, Ochia 7 (Dima), Neagoe 7, Cazan 8 - NDigwe 6 (Câmpeanu 4).
CF Brăila a fost mai pragmatică, dar a beneficiat şi de prestaţia execrabilă a arbitrului Găman, care a închis ochii la tragerile de timp ale oaspeţilor şi a eliminat aiurea doi jucători ai gazdelor. Lui Găman i se poate imputa şi neacordarea unei lovituri de la 11 metri pentru gălăţeni, când Ivan a barat cu braţul în careu şutul lui Neagu. „Orice înfrângere este dureroasă, iar eşecul de astăzi este cu atât mai dureros cu cât vine în urma unei implicării din exterior. Din ce în ce mai des arbitrajele par venite din alt segment şi nu din cel al fotbalului. Arbitrii ar trebui să fie o prezenţă discretă pe teren, dar ne trezim că de cele mai multe ori actorul principal este arbitrul. Eu le recomand arbitrilor să facă Institutul de Artă Cinematografică şi Teatru, dacă tot vor să iasă mereu în evidenţă. Jucătorii, dacă au greşit, trebuie să plătească în spiritul şi litera regulamentului. Dar dacă vii şi judeci acelaşi tip de fază cu măsuri diferite, atunci cei de pe margine, din teren şi din tribune consideră că arbitrul este părtinitor şi apar gesturi reprobabile. N-am acuzat că au fost greşeli intenţionate făcute împotriva noastră, dar încep să îmi pun întrebări legate de faptul că au fost dictate 6 eliminări împotriva noastră în ultimele 4 meciuri. A fost o fază când un jucător al Brăilei a blocat mingea cu mâna iar arbitrul a închis ochii. Aceste lucruri se vor perpetua atâta timp cât observatorii se vor acoperi unii pe alţii. Preşedintele CCA, Alexandru Deaconu nu poate face nimic în faţa dictaturii observatorilor. Traversăm o situaţie disperată şi nu ştim dacă vom reuşi să oprim furtuna care ar putea duce chiar la dispariţia clubului nostru”, a declarat Auraş Braşoveanu.
Dunărea se află într-o situaţie aproape fără ieşire. Jucătorii nu şi-au primit banii de trei luni, iar situaţia din clasament este foarte grea. În aceste condiţii, Dunărea nu poate avea mari aşteptări de la partida de sâmbătă. Dunărea va trebui să înfrunte AS Clinceni fără Cucu, Ursu şi Drăgan, eliminaţi de arbitrul Găman în partida cu CF Brăila.


Articole înrudite