15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea ţinteşte locul 3
Dunărea ţinteşte locul 3

FCM Dunărea îşi doreşte să încheie en-fanfare sezonul. Echipa gălăţeană vrea toate cele 3 puncte puse în joc în partida de la Buzău. Gălăţenii sunt neînvinşi în acest campionat în faţa elevilor lui Ion Viorel pe care i-au învins la ultimă partidă disputată pe stadionul din Crâng. Dunărea traversează o perioadă foarte bună de la venirea lui Damian Băncilă. Tehnicianul a reuşit să redea moralul necesar unei echipe care părea căzută într-o neputinţă deranjantă. Băncilă a venit şi cu câteva inovaţii tactice care au dat roade. Noul antrenor al Dunării l-a mutat pe Stelian Cucu pe postul de stoper şi l-a avansat pe Ionuţ Manea pe postul de mijlocaş defensiv. Ambele mutări s-au dovedit foarte bune, iar Dunărea a redevenit echipa de la începutul play-out-ului. Meciul de la Buzău este foarte important pentru ambele echipe. Dunărea s-ar putea clasa pe locul 3 în cazul în care învinge, iar Rapid Suceava se încurcă în partida de pe teren propriu cu Unirea Târlungeni. Chiar dacă retrogradarea nu mai reprezintă un pericol, conducerea clubului vrea ca echipa să-şi îndeplinească obiectivul: 20 de puncte în play-off.
Romeo Jianu, preşedintele FCM Dunărea, a precizat: „Avem posibilitatea ca printr-un succes la Buzău să urcăm în clasament. Cine ştie, poate reuşim să prindem chiar şi locul 3 în play-off. Mergem la Buzău să ne jucăm şansele şi să obţinem maximum din ultimele 4 meciuri”.
Dunărea ar putea să-şi egaleze propriul record stabilit în acest campionat, 4 succese consecutive. Damian Băncilă a asemuit ultimele 4 meciuri cu 4 felii de pepene şi primele 3 au fost dulci. Marele merit pentru parcursul echipei gălăţene din ultimele 3 meciuri îi aparţine tehnicianului care a activat atât la Dunărea cât şi la Oţelul. Băncilă ar merita să primească o şansă şi pentru sezonul viitor pentru că a demonstrat că este un technician care, pe lângă cunoştinţele tehnice, are şi abilitatea să-şi apropie jucătorii. Gloria Buzău - Dunărea Galaţi se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Gloria din oraşul lui Aurelian Andreescu.


Articole înrudite