Euro 2020 a fost amânat pentru 2021 Recomandat

Miercuri, 18 Martie 2020 12:09
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020, EURO 2020, a fost amânat pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Norvegiană pe contul său de Twitter, în urma teleconferinţei organizate de UEFA.
UEFA, care nu a confirmat încă decizia, a făcut propunerea pentru a da timp ligilor naţionale, suspendate în prezent, să se poată încheia. Propunerea a fost prezentată celor 55 de federaţii membre, Asociaţiei Cluburilor Europene, European Leagues şi FIFPro, care au fost de acord cu ea. Decizia finală a fost luată, marţi, de Comitetul Executiv al UEFA.
„A fost important ca, în calitate de for conducător al fotbalului european, UEFA să arate calea şi să facă cel mai mare sacrificiu. Amânarea EURO 2020 are un cost uriaş pentru UEFA, dar vom face tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă ca finanţarea vitală a fotbalului de bază, a fotbalului feminin şi a dezvoltării fotbalului la cele 55 de federaţii ale noastre să nu fie afectate de acest lucru. Raţiunea înaintea profitului a fost leitmotivul nostru pentru a lua această decizie pentru binele fotbalului european în ansamblul său“, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).
Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu