21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vacanţa a luat sfârşit. Formaţia gălăţeană s-a pregătit la intensitate maximă şi abia aşteaptă să ia startul  în noua ediţie de campionat. Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oţelul Galaţi, a declarat că formaţia sa are ca obiectiv pentru noul sezon să facă mai multe puncte decât în precedentul. Gălăţenii au terminat campionatul 2009-2010 pe locul 8 cu 50 de puncte. „Ne-am pregătit foarte bine în această vară. Îmi doresc să avem o creştere în calitatea jocului, iar ca obiectiv, vrem să strângem mai multe puncte decât în sezonul precedent. Nu vorbim de cupe europene, ci de un număr de puncte mai mare decât în campionatul trecut când am terminat la doar trei puncte de Europa League. Consider că este un obiectiv realizabil şi mă bazez pe faptul că avem continuitate, nu am pierdut jucători şi cred că formăm o echipă omogenă”.

Fără Borbely şi Buş în Regie

Sorţii au decis ca în runda inaugurală roş-alb-albaştrii să întâlnească, în „Regie”, pe nou promovata Sportul Studenţesc. Meciul trebuie tratat cu maximă seriozitate pentru că studenţii, care nu degeaba au fost denumiţi „Gaşca Nebună”, sunt capabili de surprize. „Avem prilejul vineri (n.r. astăzi) să arătăm că ne-am pregătit foarte bine în această pauză competiţională. Vreau să debutăm cu bine în noua ediţie de campionat, startul este important pentru moralul oricărei echipe. Un rezultat bun ar însemna să aducem cel un puţin un punct din Regie. Prietenia pe care o am cu Tibi Selymes (n.r. antrenorul Sportului Studenţesc) va rămâne deoparte pentru 90 de minute. Glumind, pot spune că plec cu un avantaj faţă de el, jucam amândoi pe banda stângă, dar eu eram mijlocaş şi el fundaş”, a declarat Dorinel Munteanu, care a mai spus că nu consideră un avantaj faptul că joacă în prima etapă cu o echipă nou-promovată. Din lotul formaţiei gălăţene lipsesc: Liviu Antal şi John Ibeh, ambii accidentaţi. Tehnicianul gălăţean a ales cei 18 jucători: Grahovac, Abraham - Râpă, Cojoc, Sârghi, Costin, Perendija, Sălăgeanu, Neagu, Giurgiu, Viglianti, Paraschiv, Iorga, Petean, Ilie, Ochiroşii, Pena şi Elek.

Buget nesigur şi un investitor „de bun simţ”

Directorul general Marius Stan a cam ridicat din umeri când a fost întrebat pe ce buget se va baza echipa în noul sezon. Oficialul gălăţean a aruncat bomba că este foarte posibil ca un investitor, care deocamdată este ţinut secret, să bage banii la Oţelul. „Încă nu ştim în ce ape fiscale ne aflăm. După cum bine ştiţi a apărut Ordonanţa 58, se lucrează la modul de aplicare. Se poate să ne aştepte, nu numai pe noi, tot sportul românesc, închiderea porţilor. Am economosit cam 180.000 de euro, prin reducerea salariilor dar sper ca suma să mai crească prin renunţarea la doi jucători: Matei şi Baotici. Cred că suntem echipa cu cei mai mulţi jucători tineri, 15 proveniţi din pepiniera proprie. Nu vă spun despre cine este vorba, nu ştiu când vom semna actele cu noul investitor, depinde numai de dânsul, şi doar aşa vom putea ieşi din criză. Altfel, ne va fi foarte greu, riscăm chiar să tragem obloanele”, a concluzionat Stan.


Articole înrudite