15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Execuţie în direct
Execuţie în direct
FC Oţelul Galaţi - CFR Cluj 0-4 (0-1)
stadion Oţelul, spectatori: 7.000
Au marcat: Rony (min.1), Bastos (min.56), Weldon (min. 74), Hora (min.90+1)
Formaţii:
Oţelul (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Sârghi, Costin, Ilie - Filip (min. 57 Pena), Giurgiu - Antal, Ibeh, L. Buş (min. 66 Frunză) - Paraschiv (min. 35 Ljubinkovici).
CFR Cluj (antrenor Jorge Costa): Beto - Panin, Cadu, Nuno Diogo, Camora - Sougou, Mureşan, Renan, Bastos (min. 71 Celestino) - Rony (min. 36 Hora), Weldon (min. 77 Kapetanos)
cartonaşe galbene: Filip (min.30), Sârghi (min.34) respectiv Mureşan (min. 49)
cartonaş roşu: Silviu Ilie (min. 33)
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)
Asistenţi: Adrian Vidan şi Valentin Avram, ambii din Bucureşti
Înainte de începerea partidei am purtat o discuţie cu Marian Brăilescu, colegul de la Dunărea Bătrână, care mi-a reamintit că Oţelul nu a mai pierdut un joc pe teren propriu de 567 zile. Acest lucru m-a mai liniştit, după ce în ultimele două săptămâni mi se cam făcuse lehamite de războiul declaraţiilor declanşat între Adrian Porumboiu şi Marius Stan. Din păcate, publicul nici nu apucase să se aşeze bine în scaune că CFR a deschis scorul, la prima incursiune în careul nostru, prin Rony. După ce au primit golul, oţelarii au avut câteva momente în care s-au aruncat peste adversari dar Antal şi Giurgiu nu au fost inspiraţi să egaleze. Echilibrul s-a rupt definitiv în min. 32, când S.Ilie a primit cartonaşul roşu pentru o intervenţie urâtă, care ar fi putut fi evitată, la autorul golului, ce a trebuit transportat cu Ambulanţa la spital. Absolut normal, „ceferiştii” clujeni au prins viteză după asta, când ne-au mai marcat trei goluri şi astfel campioana României încasează o înfrângere severă, care nu vine în cel mai potrivit moment. Pentru roş-alb-albaştri va urma o perioadă infernală, cu meciuri din trei în trei zile pe cele trei fronturi: UEFA Champions League, Liga I şi Cupa României. Să fim în continuare alături de ei şi să sperăm că va ieşi cât se poate de bine.
Declaraţii:
Marius Stan - director general FC Oţelul: „A fost execuţie în direct. Au fost două momente decisive: o prostie imensă în primul minut şi o intrare impardonabilă a lui Silviu Ilie. Atitudinea jucătorilor e îngrijorătoare. Intrarea lui Silviu a fost incalificabilă şi va fi pedepsit. După ce că a sărit mingea din el ca din zid, era să-i rupă şi piciorul băiatului de la CFR. Sper ca acesta să fi fost acel meci de care aveam nevoie pentru a ne trezi şi sper că şi cei de la Basel au văzut acest meci. În halul ăsta ne facem de râs în Liga Campionilor".
Dorinel Munteanu - antrenor principal FC Oţelul: „Băieţii îşi doresc, dar nu ne iese nimic. Vom vedea ce va fi în Ligă. Azi am avut o zi neagră. Sunt dezamăgit de rezultat, dar se întâmplă în fotbal şi lucruri din astea. A fost o zi neagră pentru Oţelul şi atât. Este un rezultat ruşinos, cel mai dur de când sunt la Oţelul, dar sper să remediem problemele cât mai repede".
Jorge Costa - antrenor CFR 1907 Cluj: „Am ştiut din start că vom avea un meci greu, dar am avut norocul că am intrat foarte bine, am marcat repede şi totul a devenit mult mai uşor. Ne-am organizat foarte bine şi ne-am păstrat avantajul. Oţelul este campioana României şi merită să joace în UEFA Champions League. Au o grupă grea şi vor trebui să uite repede acest joc”.


Articole înrudite