07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia a cucerit primele medalii din 2014
Fantezia a cucerit primele medalii din 2014

Sâmbătă şi duminică se va desfăşura în sala sporturilor din Iaşi Campionatul Naţional pe secţiuni de dans. Un concurs mult aşteptat de către toţi dansatorii sportivi pentru că duminică seara vom afla perechile care vor reprezenta România la Campionatele Europene şi Mondiale dar şi componenţa Lotului Naţional în anul 2014. Clubul de dans sportiv Fantezia a hotărât să trimită în acest an 10 perechi la 7 categorii de vârstă. Pregătirea lor a început destul de devreme, astfel că perechea Mihai Paraschiv - Diandra Illeş a participat în data de 25 ianuarie la internaţionalul de la Pforzheim (Germania), unde s-a clasat pe locul II la youth latino, pentru ca la trei săptămâni majoritatea perechilor să participe la concursul naţional Cupa Argeş de la Piteşti, unde s-au obţinut: trei locuri I, trei locuri II şi un loc IV.
Pe prima treaptă a podiumului au urcat perechile Rareş Borcea - Miruna Constantin, la open latino categoria de vârstă 6-9 ani, şi Rareş Vădana - Laura Banaga, care s-au impus atât la openurile standard şi latino a categoriei de vârstă 10-11 ani. Medaliile de argint au revenit perechilor Rareş Borcea - Miruna Constantin , la open standard categoria de vârstă 6-9 ani, respectiv Cosmin Lupoaie - Maria Radu, la ambele secţiuni ale categoriei de vârstă 12-13 ani.
La un pas de podium a fost perechea Ştefan Gagu - Andra Radu, care a terminat pe locul IV la openul standard al categoriei de vârstă 16-18 ani.
Ultima pereche care a fost verificată înainte de campionat, respectiv Raul Faliboga - Loredana Buţea, a participat la Tilburg (Olanda) unde s-au clasat pe locul III la open youth standard şi locul XVI la WDSF open adult standard. „Un început de an foarte greu în primul rând pentru mine ca antrenor, având în vedere că anul acesta voi merge la campionat cu 10 perechi care vor concura la toate categoriile de vârstă, începând de la 6-9 ani şi terminând cu 19-35 ani, dar în aceeaşi măsură şi pentru sportivi, care au avut un program de pregătire infernal. Nu mai pun în calcul accidentările, operaţiile de apendicită (şi pe această cale vrem să-i mulţumim doctorului Constantin de la Spitalul Judeţean), virozele, entorsele, bătăturile şi multe alte neplăceri întâmplate în sala de antrenament sau acasă. Dar în urma tuturor neajunsurilor şi a testărilor pe care le-am făcut până acum în diferitele competiţii la care au participat perechile, sper să îndeplinesc obiectivele stabilite de club pentru aceste campionate”, ne-a declarat Andreea Adam, antrenorul celor 20 de „fantezişti” care vor fi prezenţi la Iaşi.


Articole înrudite