20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Anul competiţional 2013 a început, pentru dansatorii sportivi ai clubului Fantezia, încă din luna ianuarie prin concursul internaţional de la Madrid din Spania, de unde a venit şi prima medalie de aur din totalul celor 15 obţinute în prima parte a competiţiilor internaţionale. Şi dacă e să facem bilanţul celor 16 concursuri internaţionale, putem spune că „fanteziştii” au participat la un Campionat Mondial, două Campionate Europene, două concursuri internaţionale organizate în România şi 11 concursuri în afara graniţelor ţării, obţinând: o medalie de bronz la mondiale, două medalii de bronz la europene, 15 medalii de aur, 6 medalii de argint, 11 medalii de bronz, două clasări pe locul IV, două clasări pe locul V, patru clasări pe locul VI şi un loc VII.
Pe plan naţional anul 2013 a adus, pe lângă calificările la Campionatele Mondiale şi Europene, opt titluri de Campioni Naţionali, trei titluri de vicecampioni naţionali şi două medalii de bronz, obţinute la Campionatul Naţional pe secţiuni, la 10 dansuri şi pe clase de dans şi 7 sportivi la Lotul Naţional. Cele 16 competiţii naţionale la care au participat majoritatea perechilor din cadru clubului, ne-au adus satisfacţia unui bilanţ de invidiat: 48 locul I, 25 de clasări pe locul II, 22 de locuri III, 18 locuri IV, 12 locuri V, 21 de locuri VI şi cinci locuri VII.
Într-un clasament neoficial pe medalii, după prima parte a competiţiilor naţionale şi internaţionale, Clubul de Dans Sportiv Fantezia se situează pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc, reuşind să adauge în vitrina clubului: două titluri de vicecampioni mondiali în anii 2011 şi 2012, un titlul de vicecampioni balcanici în anul 2007, patru medalii de bronz la mondialele din 2010, 2011, 2012 şi 2013, două medalii de bronz la europenele din 2013, iar pe plan naţional au reuşit să aducă acasă în oraşul de la Dunăre, 28 de titluri de campioni naţionali, 20 de titluri de vicecampioni naţionali, 12 medalii de bronz , toate obţinute la Campionatul Naţional pe secţiuni, la 10 dansuri şi pe clase de dans şi în şase ani au reuşit eventul, câştigând şi Cupa României. „Mă bucur că în sfârşit sunt apreciate şi rezultatele dansatorilor sportivi şi cu atât mai mult cu cât acest clasament neoficial pe medalii ne clasează pe primul loc. Când am plecat la drum acum 15 ani, nu m-am gândit că în timp atât de scurt vom reuşi să formăm o echipă care în momentul de faţă domină dansul sportiv naţional şi, cât de curând şi pe cel mondial. Faptul că foarte multă lume vorbeşte urât la adresa clubului Fantezia, m-a ambiţionat şi am vrut să demonstrez  atât pe plan naţional cât şi pe cel internaţional că prin muncă, seriozitate, cu instructori şi antrenori pricepuţi în tainele dansului sportiv, poţi obţine rezultate remarcabile. Nu mă voi opri până nu voi aduce în vitrina clubului şi titluri supreme de la Campionatele Mondiale şi Europene, iar din punct de vedere al antrenorilor şi instructorilor voi face tot posibilul ca la Fantezia să antreneze cei mai buni dintre cei mai buni”, ne-a declarat preşedintele clubului , Marian Adam.


Articole înrudite