25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia, the best
Fantezia, the best
Anul competiţional 2012 a început destul de timid pentru dansatorii sportivi ai Clubului Fantezia. Cu un loc II la Bassano în Italia, obţinut de Raul şi Loredana şi cu câteva rezultate neconvingătoare obţinute de sportivii clubului  la Bucureşti în cadrul Cupei „Bucureşti Dance Fest, scoteau clubul Fantezia din calculul pentru medalie la Campionatul Naţional şi calificările la Campionatele Mondiale şi Europene. Dar aşa cum ne spunea atunci domnul Marian Adam, preşedintele clubului, cele două competiţii făceau parte din perioada de pregătire a perechilor care urmau să participe la Naţionale iar greşelile comise aici au fost eliminate, drept dovadă rezultatele obţinute pe parcursul anului 2012.
Prima, dar şi cea mai importantă competiţie a fost Campionatul Naţional pe secţiuni de dans din luna martie de la Sibiu, unde Fantezia obţine: un titlu de campioni naţionali, un titlu de vicecampioni naţionali, o medalie de bronz, trei locuri IV şi un loc V. În urma acestor rezultate, două perechi se califică la Campionatul Mondial, una la Campionatul European iar 7 sportivi vor face parte din Lotul Naţional. Tot în luna martie în Bucureşti s-au desfăşurat alte două Campionate Naţionale, cel de 10 Dansuri, unde „fanteziştii” obţin două titluri de campioni naţionali şi un loc V iar la Under 21: o medalie de bronz şi un loc VII. Titlurile de campioni naţionali au dus la calificările pentru Campionatele Mondiale de 10 Dansuri. Şi ca luna martie să fie completă, perechea Raul Faliboga - Loredana Buţea se întorc de la Moscova cu titlul de vicecampioni mondiali, la secţiunea standard junior 2. A fost un an de excepţie pentru cei doi,  care au reuşit să câştige absolut tot, începând de la concursurile naţionale şi terminând cu internaţionalele de la  Stuttgart şi Viena.
Ultimul Campionat Naţional al anului trecut a fost cel pe clase de dans de la Constanţa, iar Fantezia s-a întors la Galaţi cu: patru  titluri de campioni naţionali , două de vicecampioni naţionali, două medalii de bronz, trei locuri IV şi două locuri VII.
La Campionatele Europene  de la Stuttgart, Fantezia obţine locul VI prin Mihai Paraschiv, la secţiunea latino, tineret, iar la Campionatul Mondial de 10 Dansuri, Mihai reuşeşte să termine pe locul VII. Este pentru a treia oară în istoria clubului când se reuşeşte eventul. Raul şi Loredana câştigă detaşat Cupa României iar „fanteziştii” se întorc de la Bucureşti cu două  medalii de aur, două medalii de argint, două locuri IV, un loc V şi două locuri VII. Ultimul rezultat notabil al anului 2012 a fost medalia de bronz obţinută în luna noiembrie la Riga de către Raul şi Loredana la Campionatul Mondial de 10 Dansuri  juniori 2.
Ca o concluzie, anul competiţional 2012 pentru sportivii Clubului Fantezia arată aşa:
-16 competiţii internaţionale unde s-au obţinut: opt medalii de aur, cinci medalii de argint, şapte medalii de bronz, două locuri IV, un loc V, patru locuri VI şi cinci locuri VII
-34 de competiţii naţionale cu: 71 de medalii de aur, 66 de medalii de argint, 43 de medalii de bronz, 45 de locuri IV, 29 de loc V, 30 de locuri VI şi 13 locuri VII.
Cu un titlul de vicecampioni mondiali, o medalie de bronz şi un loc VII obţinute la Mondiale, un loc VI obţinut la Europene, cu şapte titluri de  campioni naţionali, cinci de vicecampioni naţionali, patru medalii de bronz, două cupe ale României, putem spune că Fantezia este pe locul I în topul cluburilor de dans sportiv din România şi, cu cele mai bune rezultate naţionale şi internaţionale, la nivelul oraşelor Galaţi şi Brăila.


Articole înrudite