21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FC Universitatea Galaţi, revelaţia turului în Liga 1, are nevoie urgentă de sprijin financiar. Panterele promit o medalie
FC Universitatea Galaţi, revelaţia turului în Liga 1, are nevoie urgentă de sprijin financiar. Panterele promit o medalie

Liga 1 la fotbal feminin a adus, în premieră, la startul ediţiei 2019-2020, 12 echipe. Fără îndoială, şi aici nu este vorba de patriotism local, revelaţia turului este FC Universitatea Galaţi. Echipa gălăţeană antrenată de Alexandru Caracaş, Gabriel Călinescu şi Gheorghe Cucu a avut o evoluţie foarte bună care le-a adus locul 2 în ierarhia de la jumătatea clasamentului cu o linie de clasament: 11 meciuri, 8 victorii, 2 remize, o înfrângere, golaveraj 33-10, 26 puncte.
De asemenea, „panterele negre” continuă traseul în Cupa României unde ediţia trecută au ajuns până în semifinale. „Am avut un tur de campionat senzaţional, cu meciuri de care ne vom aduce aminte mult timp de acum încolo: egalul cu campioana Olimpia Cluj, victoria împotriva vicecampioanei Fortuna Becicherecu Mic, revenirea de la 2-0 în remiza cu Heniu pe terenul lor, victorii clare cu Alexandria şi Târgovişte. Cum ar fi un retur identic sau mai bun? Sună minunat, nu?! Da. Se poate, dar va fi mai greu. E greu când termini anul cu probleme financiare şi continui în acelaşi mod din punctul ăsta de vedere. Lumea ne judecă în privinţa asta, jucătoarele vin şi ele şi spun: «Noi ne-am făcut treaba. Voi?». Dar toţi trebuie sa înţeleagă că, deşi fotbalul feminin se dezvoltă ca număr de echipe înscrise, din ce în ce mai multe fete sunt dornice să practice acest sport. Mediul de afaceri nu e atât de interesat să investească încă. Cel puţin nu în zona noastră. Şi astfel e greu să stai doar în banii Primăriei. Sperăm totuşi şi facem eforturi să fie bine în continuare. Am anunţat reunirea lotului în data de 20 ianuarie şi mă aştept să fie prezente cât mai multe jucătoare ca să trecem la treabă pentru că avem de păstrat un loc pe podium, iar eu simt că putem să îl obţinem în continuare”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Alexandru Caracaş.
Primul joc oficial este programat pe 1 martie în sferturile de finală ale Cupei României în deplasare cu Selena SNC Constanţa.


Articole înrudite