07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FCM Dunărea a obţinut primul succes în campionat
FCM Dunărea a obţinut primul succes în campionat

FCM Dunărea a început prudent partida cu Unirea Slobozia. Echipa oaspete venea din postura ocupantei locului doi în seria întâi, în timp ce gălăţenii ocupau ultimul loc, fără niciun succes în 12 etape. Prima ocazie a aparţinut Dunării. Matei a centrat în minutul 2 şi Neagu a trecut pe lângă gol. Dunărea trece din nou pe lângă gol în minutele 14 şi 19, prin Gohoreanu, care nu profită de ezitările mari ale apărării adverse. Ocazia reprizei avea să fie irosită în minutul 28 de acelaşi Gohoreanu. Jucătorul Dunării a scăpat singur-singurel de la 30 de metri de poartă şi a şutat în văzduh... este adevărat, după ce mingea i-a sărit în momentul şutului. Oaspeţii nu au avut practic nicio ocazie de gol în primele 45 de minute. Cele două formaţii au intrat la cabine cu un scor care îi nedreptăţea pe dunăreni. Repriza a doua avea să fie însă mult mai spectaculoasă. Prima mare ocazie a ultimelor 45 de minute avea să aparţină echipei din Slobozia. Emil Nanu, fostul jucător al Dunării, a pătruns vijelios în careu şi a şutat pe lângă dintr-o poziţie foarte bună. Două minute mai târziu, adică în minutul 62, Cenk, recent introdus în teren de antrenorul Costel Enache, a centrat perfect şi alt jucător intrat după pauză, Bâtfoi, a înscris cu capul. 1 - 0 pentru Dunărea, care începea să viseze la primul succes. Nu au trecut decât 3 minute şi puţinii spectatori prezenţi în tribune au crezut că revăd partidele din toamnă. Gălăţean la origine, Macare a centrat şi Nanu a înscris cu capul după ce portarul Miron a ezitat să iasă din poartă. Scorul devenea 1-1 şi pentru Dunărea reîncepeau durerile de cap. Unirea a ratat ocazia să treacă în avantaj în minutul 70, când Nanu a reluat incredibil peste poartă din 4 metri. Dunărea a forţat cu toate liniile pe final şi eforturile i-au fost răsplătite. Era minutul 85 şi meciul părea că se îndreaptă spre un rezultat de egalitate când Sorin Cucu a centrat şi Sfrijan, abia intrat pe teren, a marcat cu capul. 2-1 pentru Dunărea, scor care avea să se consemneze pe tabelă şi la finalul celor 90 de minute de joc. Victorie uriaşă pentru Dunărea, care reîncepe să spere la lucruri frumoase.
Dunărea: Miron 4 - Radu 5, Panait 7, Şomodean 5, S.Cucu 7 – Vraciu 6 (Sfrijan), Asanache 6, Stelian Cucu 6, Gohoreanu 3 (Cenk7) - Neagu 5, Matei 6 (Bâtfoi 7). Unirea - Dobre 6 - Stan 6, Soare 5, Tudorache 5, Ibrian 6 - Macare 7, Coconaşu 5, Florea 5 (Ursu 7) - Bolat 7 (Drăguţ) Nanu 7 (Jianu).

„Enache a fost inspirat”

FCM Dunărea a obţinut un succes care a adus multă bucurie în tabăra echipei gălăţene. Preşedintele clubului era obosit dar fericit la finalul disputei. Auraş Braşoveanu a declarat: „Am întâlnit un adversar redutabil, care a venit la Galaţi să câştige. Am reuşit să câştigăm pentru că antrenorul a fost inspirat cu schimbările făcute şi pentru că jucătorii au dat dovadă de spirit de sacrificiu. Cred că am reuşit să spargem ghinionul care ne urmărea. De multe ori am condus însă meciurile s-au încheiat la egalitate sau am fost învinşi. Cred că această partidă poate fi începutul unei perioade foarte bune. Eu mai cred încă în calificarea în play-off. Cu multă concentrare putem avea o serie lungă de meciuri victorioase”.
Dunărea s-a impus prin două goluri marcate de jucători care au venit de pe bancă: Bâtfoi şi Sfrijan. Se spune că valoarea unui antrenor se vede şi după schimbările pe care le face, iar Costel Enache a punctat din plin la acest capitol.
Echipa gălăţeană a acumulat 6 puncte în clasament iar etapa viitoare joacă tot pe teren propriu cu ACS Berceni, tot una dintre fruntaşele seriei.


Articole înrudite