04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Duminică la prânz s-a încheiat turneul de baraj pentru promovarea în Divizia A 1 cu participarea echipelor feminine: CSM Focşani 2007, CSU Galaţi, Argeş Volei CSMU LPS Piteşti şi CET Govora CNMB Rm. Vâlcea. Ultima zi a clarificat situaţia defintiv situaţia. Partida vedetă a opus formaţiile din Galaţi şi Vâlcea. Studentele pregătite de Ileana Berdilă au făcut poate cel mai bun joc al lor de la acest turneu şi nu le-au nicio şansă adversarelor, care au avut numai puţin de opt junioare în lot. Şi astfel, echipa noastră a reuşit o performanţă extraordinară şi a readus voleiul studenţesc gălăţean printre echipele de elită, după o pauză de zece ani. Lotul care şi-a adus contribuţia la această reuşită a fost format din: Adriana Dudnic, Ana Maria Berdilă, care a fost desemnată cea mai completă jucătoare a turneului, Andreea Niculcea, Irina Todaşcă, Georgiana Angheluţă, Mihaela Taşkiran, Mirela Bobaru, Claudia Olariu, Ioana Ştefu, Bianca Rusu, Cristina Botezatu şi Oana Oprea. Nota maximă i-o acordăm directorului de la CSU, profesorul Ion Mandache pentru organizarea fără cusur a acestei competiţii. Cea de-a doua formaţie calificată este Argeş Volei CSMU LPS Piteşti.

Declaraţii:
Ana Maria Berdilă - jucătoare CSU: „La finalul turneului simt o satisfacţie enormă, la care visam cu ochii deschişi. E foarte plăcut să ştii că din toamnă te vei lupta cu adevărate echipe de volei şi îţi vei compara valoarea cu acestea. Acum avem nevoie de foarte multă odihnă, relaxare şi o petrecere pe măsură. Eu personal mai am destule îndatoriri şi misiuni de îndeplinit, aşa că efortul meu nu se opreşte aici. Mulţumim celor care au venit la sală, ne-au susţinut şi s-au bucurat şi au crezut în noi până la sfârşit”.
Ileana Berdilă - antrenor CSU: „Am avut emoţii mari pe toată perioada turneului, dar acum m-am liniştit. La primul meci, cred că am avut probleme cu tensiunea, nu m-am aşteptat ca Piteştiul să joace aşa de bine, noi am prins un meci mai slăbuţ dar totul e bine când se termină cu bine. Au urmat două jocuri fără istoric dar greul de acum începe. Zilele următoare vom stabili programul de pregătire pentru sezonul care urmează”.
Gheorghe Vişan - preşedinte FRV: „Având în vedere că publicul de aici este iubitor de volei era normal ca Galaţiul să depună eforturi pentru a promova cu o nouă echipă în prima divizie, lucru care după acest turneu s-a realizat. La ora asta e prematur să mă pronunţ care sunt şansele, pentru că urmează o perioadă de transferări şi eventual o să-mi pot exprima o părere abia după ce se va disputa o etapă, chiar două din campionatul viitor”.

Articole înrudite