20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Nini: „Meritam o victorie după cum am jucat”
Florin Nini: „Meritam o victorie după cum am jucat”

Phoenix Galaţi nu a reuşit să obţină nici măcar o victorie de palmares în faţa campioanei Universitatea Cluj în sferturile de finală ale Ligii Naţionale de baschet masculin. Clujenii s-au impus şi în meciul 3, scor 67-71, însă după o partidă cu răsturnări de situaţie, în care Phoenix a fost la un pas de a produce o supriză. Echilibrul a fost aproape perfect în prima parte, încheiată la egalitate, 37-37. După pauză, Phoenix a condus mai mereu, însă clujeni au revenit în ultimul sfert şi s-au distanţat chiar şi la 11 puncte. Gălăţenii au recuperat pe final şi, graţie unui coş spactaculos reuşit de Jarvis Threatt, s-au apropiat la o singură posesie de clujeni. Jarvis nu a mai avut însă aceeaşi precizie şi la aruncările libere, astfel că formaţia campioană, Universitatea BT Cluj s-a impus în chiar primul meci de la Galaţi. Ardelenii merg în semifinale, în vreme ce pentru Phoenix sezonul s-a încheiat. Pentru echipa gălăţeană au jucat: Miller (6 puncte, o recuperare, o pasă decisivă, 0 intercepţii), Petrişor (1 p, 0, 3, 3), Gugino (4 p, 11, 5, 2), Măciucă (11 p, 1, 0, 1), Artino (6 p, 4, 1, 0), Threatt (16 p, 3, 5, 2), Andrei (3 p, 0, 0, 0), Hadzifezovic (3 p, 2, 0, 0), Pavlovic (14 p, 5, 0, 1), Sabău (3 p, 1, 0, 0). Nu au jucat: Stan şi Grecu. Phoenix a încheiat al treilea sezon consecutiv în Liga Naţională, în care a reuşit până acum un loc 9 şi două calificări în play-off.

Declaraţii:

Mihai Silvăşan – antrenor Universitatea Cluj: „Voiam să terminăm încă din primul meci aici, să nu mai stăm să jucăm un meci. Mă bucur că am şi reuşit, deşi a fost un meci mai greu decât cele de acasă. Echipa din Galaţi a jucat mai bine, mai intens. Cu această ocazie vreau să-i felicit pentru sezonul bun pe care l-au făcut, au reuşit calificarea în play-off”.
Tony Gugino – jucător Phoenix Galaţi: „Chiar ne doream o victorie pentru fanii noştri. Nu pentru noi, ci pentru spectatori. Au fost alături de noi tot anul, au fost grozavi, iar astăzi singura dezamăgire reală e că nu am reuşit să câştigăm pentru ei. Am demonstrat că avem un nivel bun, că putem juca, dar am avut nevoie de ceva în plus. Din nefericire, aşa se întâmplă uneori în baschet”.
Florin Nini – antrenor Phoenix Galaţi: „Am luptat frumos, am dat totul, puteam câştiga şi trebuia să câştigăm. De aceea sunt puţin trist, că meritam o victorie după cum am jucat. Însă e un final, zic eu, frumos, am jucat cu campioana, le urmăm succes, au făcut un meci bun”.


Articole înrudite