16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Gala Sportului Gălăţean”, o sărbătoare reuşită
„Gala Sportului Gălăţean”, o sărbătoare reuşită
Gala Sportului Gălăţean” s-a desfăşurat la Complexul Hotelului „Sport”, unde şi-au dat întâlnire sportivi, antrenori, reprezentanţi ai unor instituţii judeţene, oameni de sport, o parte dintre cei care au contribuit la realizarea unui bilanţ notabil în acest an. Direcţia pentru Sport i-a recompensat pe măsură pentru eforturile depuse la antrenamente şi rezultatele obţinute la competiţiile naţionale şi internaţionale. Laureaţii au primit premii în bani dar şi cupe, diplome, buchete de flori. Primul loc în ierarhia sportivilor din judeţul Galaţi a fost atribuit halterofilei Elena Andrieş. Talentata noastră sportivă a obţinut rezultate impresionante la două importante competiţii continentale: CE de juniori II, din Spania (două medalii de aur şi una de argint) şi Europenele de tineret 20 de ani, din Cipru (o medalie de aur şi două de argint). În continuare, clasamentul celor mai buni sportivi olimpici gălăţeni arată astfel:
2. Andreea Marcovici (legitimată la Liceul Sportiv/CSM Dunărea) – trei medalii de aur la „Europenele” de haltere de la Valencia (Spania).
3. Patricia Þig (CT ICMRS) – locul al treilea la „Cupa Europei”, la tenis.
4-5. Andra Ştreşină şi Iuliana Cazamir (ACSV Donaris) – medaliate cu bronz la volei cadete.
6. Georgiana Bucşaru (CSM Dunărea) – medalie de aur la Campioantul Balcanic de taekwondo juniori.
7-8. Iuliana Palade şi Mariana Nicula (Dunărea) – argint (seniori) la Balcaniada de taekwondo.
9. Livia Ionescu (Dunărea) – medalie de bronz (seniori) la Balcaniadă (taekwondo).
La secţiunea sporturi neolimpice au fost evidenţiate: 1. Ioana Dumitru (Karate Club) – două medalii de aur, două de argint şi trei de bronz, la arte marţiale; 2. Viorel Coja (Karate Club) – arte marţiale: o medalie de aur şi una de bronz; 3. Andreea Bureschi (Karate Club) – o medalie de bronz la kata individual.
Nu au fost omişi nici antrenorii care i-au pregătit pe sportivii remarcaţi: Nicolae Mihai (CSM Dunărea - haltere), Costel Dimofte (LPS - haltere), Marian Dimulescu (CT ICMRSG - tenis), Nicolae Milea (CSM Dunărea – taekwondo WTF), Nicolae Mărăndici (Karate Club) – arte marţiale. De un premiu special a beneficiat antrenorul fotbaliştilor de la Oţelul, Dorinel Munteanu. Au fost premiate şi cluburile sportive care au contribuit la obţinerea acestor performanţe: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Oţelul, Phoenix, CSS, LPS, CSM Dunărea, United, CSU şi FCM Dunărea.


Articole înrudite