02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca Alexandrina Soare a revenit la Oţelul
Gălăţeanca Alexandrina Soare a revenit la Oţelul
Sfârşitul sezonului 2008-2009 al Ligii Naţionale de handbal feminin consemna pentru gruparea gălăţeană o ultimă clasare notabilă (locul V), performanţă obţinută cu profesorul Cornel Bădulescu în rol de antrenor principal. Cele două sezoane care au urmat au adus rezultate mult mai modeste, cu atât mai mult dacă le raportăm la campionatul 2007-2008, când Oţelul intra în posesia medaliilor de bronz. Anul competiţional 2009-2010 a avut drept bornă finală locul IX, echipa fiind antrenată de Gabriela Artene - în prima parte şi Liviu Paraschiv, în retur. Sezonul recent încheiat a cunoscut o uşoară ameliorare (poziţia a şaptea), dar cireaşa de pe tort a fost reprezentată de disputarea finalei „Cupei României”, în compania Oltchimului, „premiul” gălăţencelor pentru această performanţă fiind accederea într-o cupă europeană.
Un nou început
Chiar dacă antrenorul Liviu Paraschiv şi-a îndeplinit in extremis obiectivul, conducerea clubului gălăţean a decis că este totuşi nevoie de o schimbare. Zvonurile care o anunţau pe Alexandrina Soare pe banca tehnică a Oţelului circulau încă de prin ultimele etape ale campionatului, într-un final aceste informaţii adeverindu-se. Antrenoare gălăţeancă s-a despărţit de Dunărea Brăila, grupare pe care a promovat-o în Liga Naţională (anul 2005) şi alături de care a bifat succese importante în întrecerile interne şi internaţionale, acceptând ca după nouă ani să revină la prima dragoste, HC Oţelul Galaţi. Fără îndoială, se poate afirma că instalarea Alexandrinei Soare pe banca tehnică este un transfer cheie pentru gruparea care va reprezenta România în Cupa Cupelor. Oficialii clubului au realizat transferuri importante sezonul trecut (Alina Branişte, Manuela Manda, Ionica Munteanu sau Roxana Bodârlău), actualul lot este unul puternic, omogen, iar sosirea noului antrenor dă o perspectivă favorabilă echipei în sezonul viitor.
Astăzi, prima întrevedere
„Este adevărat că am preluat echipa Oţelul. Încă nu am stabilit cu conducerea care sunt obiectivele de viitor, ne aflăm abia la început de drum. Sunt mulţumită de lotul pe care l-am găsit, nu există multe posturi de acoperit. Momentan nu s-a efectuat nici un transfer, vom vedea pe parcurs”, ne-a declarat Alexandrina Soare, înaintea reunirii programate astăzi, de la ora 18.00, în Sala „Siderurgistul”.


Articole înrudite