27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca Irina Gherasim a câştigat tot în Croaţia. CSU Galaţi organizează în weekend Trofeul Danubius
Gălăţeanca Irina Gherasim a câştigat tot în Croaţia. CSU Galaţi organizează în weekend Trofeul Danubius
După reluarea pregătirilor de la începutul lui august, sportivii de la CSU Galaţi au urcat în perioada 16-23 august la munte, la Buşteni, pentru un stagiu de pregătire fizică. Întorşi la sală s-a trecut la lucrul cu fluturaşul pe terenul de joc. Prima verificare  a avut loc la Arad la Campionatul Internaţional de juniori al României, competiţie la startul căreia s-au aliniat sportivi din 15 ţări din Europa şi Asia(!), unde cei trei sportivi care au făcut deplasarea au reuşit să intre în optimi la simplu fete (Irina Călin), dublu băieţi (Ştefan Constandache) şi dublu fete (Irina Călin / Ariana Alexa), rezultate mulţumitoare pentru stadiul respectiv al pregătirii.
Următorul pas este Trofeul Danubius - ediţia a19-a, ce va reuni la start seniorii din categoria “Elitte” dar şi juniorii de la Under 11, competiţie ce va avea loc la Galaţi, sala Siderurgistul începând de vineri 15 septembrie. Finalele se vor desfăşura duminică 17 septembrie începând cu ora 10.00. Şi-au anunţat participarea (cu excepţia Bacăului) toate centrele badmintonistice importante din ţară: Timişoara, Iaşi, Craiova, Bucureşti şi desigur, gazdele competiţiei, CSU Galaţi. Este ultima verificare importantă înaintea finalelor Campionatelor Naţionale ce vor avea loc în octombrie-noiembrie. De remarcat este faptul că Galaţiul a primit din partea FR Badminton, în premieră, dreptul de a organiza Finala Campionatului Naţional de Seniori - categoria Elitte, în perioada 10-12 noiembrie.
La întrecerea celor mici din cadrul Trofeului Danubius alături de toţi „piticii” gălăţeni va fi prezentă şi Irina Gherasim (Siderurgistul Galaţi) recenta câştigătoare a probei de simplu fete la categoria Under 9 a Campionatelor Internaţionale ale Croaţiei, competiţie desfăşurată la Zagreb în perioada 8-10 septembrie. Tot la această întrecere a înregistrat rezultate notabile fratele Irinei, Dragoş Gherasim (Siderurgistul Galaţi) care a intrat în optimi la simplu băieţi Under 15, după ce a reuşit să câştige grupa din care a făcut parte. „Efortul depus de sportivi, antrenori, sponsor (Arcelor-Mittal) a fost răsplătit prin rezultatele obţinute de cei doi sportivi, care s-au autodepăşit, în special Irina care practic şi-a spulberat adversarele, dominând autoritar competiţia, în cele cinci meciuri disputate ea nu a pierdut niciun set, mai mult în 9 din cele 10 seturi câştigate, adversarele nu au trecut de 10 puncte (jumătate!)”, ne-a declarat Adrian Panfil, antrenorul care a însoţit sportivii la Zagreb.

Articole înrudite